|

Dumanlı'nın kaçırdığı paralar FETÖ'cüleri birbirine düşürdü

15 Temmuz darbe girişimin ardından Türkiye'den kaçan FETÖ'cüler ile daha önceden ABD'de yaşayan FETÖ'cüler para sıkıntısı nedeniyle birbirine düştüler. Ekrem Dumanlı'nın giderken yanında kaçırdığı paralarla lüks içinde yaşaması ABD'de yaşayan FETÖ'cüleri çıldırttı. Örgüt içinde para çatlağı giderek büyüdüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:38 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:51 - 20/12/2017 Çarşamba
Diğer
Ekrem Dumanlı ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen
Ekrem Dumanlı ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra ABD'ye kaçan FETÖ'cülerle ABD'de yaşayan FETÖ'cüler arasında iç savaş başladı. FETÖ'cü hain Ekrem Dumanlı'nın ABD'ye kaçırdığı yüklü miktarda paralar nedeniyle birbirlerine girdikleri öğrenildi.

Kaçırdıkları paralarla lüks hayat yaşamaları çıldırttı!

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının ardından ABD'ye kaçan FETÖ'cüler, uzun yıllardır ABD'de yaşayanlarla kavga halinde. Sabah'ın haberine göre; Çatışmanın asıl nedeni ise, Türkiye'den kaçan FETÖ'cülerin ABD'ye giderken yanlarında yüklü miktarda para götürmesi. ABD'de yaşayanlar, maddi sıkıntı çektiklerini belirtirken, Türkiye'den para kaçıranların hem lüks içinde yaşadığı hem de FETÖ'nün ABD'deki para çarkına girmek istedikleri bildirildi.

Dumanlı ile Tekalan birbirine girdi

Çatışmanın ilk fitili kapatılan Zaman gazetesi Washington Sorumlusu Ali Aslan ile Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı arasında çıkan kavgayla yakıldı. Dumanlı'nın, darbe girişiminin ardından yüklü miktarda parayla ABD'ye kaçtığı, Aslan'ın bu durumdan rahatsız olduğu ve sık sık dile getirdiği öğrenildi.

'Bu pisliği siz yarattınız'

ABD'de yaşayan FETÖ'cülerin Türkiye'den gelenleri, "Bu pisliği siz yarattınız" diyerek suçladığı öğrenildi. Türkiye'den gidenlerin ise bütün riski kendilerinin aldığını belirterek ABD'deki para çarkının içine dahil olmak istedikleri, bu durumun örgütü iç çatışmaya sürüklediği bildirildi.

Kaçan FETÖ'cüler Teksas'a giremiyor

"Örgüt içi savaş sinyali" olarak yorumlanan ve Fetullah Gülen'in sırtına masaj yaptırırken, dili dışarda fotoğraflarını basına servis eden eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın da Türkiye'den kaçan FETÖ'cülerle sıkıntı yaşadığını aktarıldı. ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Tekalan'ın, Türkiye'den gelen Fetullahçıları kendi bölgesi ilan ettiği Teksas'a sokmadığı iddia ediliyor. Benzer kavgaların Avrupa'da da yaşandığı öğrenildi.

#Ekrem Dumanlı
#FETÖ
#Teksas
#ABD
6 yıl önce