|

FETÖ’nün NATO subayı

Türkiye’nin iadesi için harekete geçtiği firari NATO subaylarından Mehmet Okutan’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e en yakın isimlerden olduğu ortaya çıktı. İstihbari bilgilere dayalı söz konusu ayrıntı, en son ABD’de görevliyken ihraç edilen Okutan’ın iade talepnamesine de koyuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:55 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
NATO subaylarından Mehmet Okutan’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e en yakın isimlerden olduğu ortaya çıktı.
NATO subaylarından Mehmet Okutan’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e en yakın isimlerden olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün yurt dışındaki mahrem yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, görevleri sonlandırılmasına rağmen Türkiye’ye dönmeyen 19’u ataşe, 54’ü NATO subayı olmak üzere 73 firari hakkında “kırmızı bülten” ve “iade” dosyası hazırlanmıştı. Şüpheliler arasında dikkat çeken isimlerin de bulunduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’YE DÖNMEDİ

Türkiye’nin “dön” emrine uymayan örgüt üyesi subaylardan birisi ABD Norflok SACT Müttefik Dönüşüm Komutanlığı Mükemmeliyet Merkezleri Karargah Subayı olarak görev yaparken ihraç edilen Mehmet Okutan. Hakkında yakalama kararı da bulunan Okutan’ın iade dosyasında önemli ayrıntılar yer aldı. Tanık Mehmet İ., beyanlarında kaçak Okutan’ın FETÖ mensubu olduğunu ve örgütün TSK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği belirtti.

GÜLEN’E ÇOK YAKINMIŞ

İade dosyasında, MİT, Emniyet İstihbarat ve Genelkurmay Başkanlığınca gönderilen istihbari raporlarda şüpheli Okutan’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e çok yakın bir isim olduğuna dikkat çekildi. Şüphelinin HTS analiz raporunda ise örgüt içerisinde mütevelli heyet ve dernek başkanı gibi üst düzey faaliyetlerde bulunan isimlerle görüşmesinin olduğu belirtildi. Ayrıca şüphelinin, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik saldırı faaliyetinde bulunan cuntacılarla da irtibatı olduğu vurgulandı.

ANKARA’YI BOMBALAYAN FİLONUN KOMUTANI

Söz konusu 73 firarinin arasındaki diğer kritik ismin ise şüpheli Muhittin İstanbulluoğlu olduğu öğrenildi. En son Almanya’da görev yaparken ihraç edilen İstanbulluoğlu’nun 15 Temmuz gecesi Ankara’yı bomba yağmuruna tutan F16 savaş uçaklarının kalktığı Akıncı Üssü’ndeki 141. Filonun eski komutanlarından olduğu ortaya çıktı. Darbe girişimi sırasında ise söz konusu filonun komutanlığını darbe girişiminin bir numaralı asker sanığı olan Akın Öztürk’ün tutuklu damadı Hakan Karakuş yapıyordu.

#FETÖ
#NATO
6 yıl önce