|

Deniz Çakır hakkında takipsizlik kararı verildi

Oyuncu Deniz Çakır hakkında bir AVM'de başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. 'Halkı ve kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlarıyla açılan soruşturmada Çakır için takipsizlik kararı verildi. Çakır'ın "Mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret" suçundan ise soruşturması devam ediyor.

Yeni Şafak
17:02 - 28/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 18:08 - 28/01/2019 Pazartesi
IHA
Deniz Çakır
Deniz Çakır

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde bulunan mekanda oturan, başörtülü kadınlara sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen oyuncu Deniz Çakır hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. İddiaları reddeden Çakır hakkında yeni bir gelişme yaşandı.


Çakır hakkında 'halkı ve kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlarıyla açılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

Çakır'ın "Mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret" suçundan soruşturma ise devam ediyor.

Deniz Çakır, adliyeye ifade vermeye gittiğinde şu açıklamayı yapmıştı:

  • "Yapılan suçlamaları reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın-erkek, başörtülü-başörtüsüz, hayat tarzı, dini, rengi için ayırmadım. İnsanları birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırma için değil birleştirmek için mücadele ettim. Bahsi geçen hiç bir şeyi yapmadım. Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters. Sanatçı kadını başörtülü başörtüsüz diye ayırmaz. Çok sayıda farklı kişi çevremde var. Hepsi de beni çok severler. Görüntüler de var. Yargı süreci var."

#Deniz Çakır
#Takipsizlik
5 yıl önce