|

Apple düştü, Google uçtu!

Google, hisse senetlerindeki artış sayesinde Apple'ı geride bıraktı ve dünyanın en değerli şirketi oldu.

Yeni Şafak ve
08:37 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 08:40 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Teknoloji dünyasında kıyasıya bir rekabet olduğunu biliyoruz. Son dönemlerde özellikle Apple ve Samsung arasında büyük bir güç yarışı var. Zira mobil cihazlarda başı bu iki firma çekiyor. Telif kavgaları nedeniyle iki firma da birbirine karşı davalar açıyor, hem kaybediyor hem de kazanıyorlar.



Bir de arka planda gibi görünen Google var. Kaliforniya merkezli şirket her ne kadar bu kavgadan uzak duruyor gibi görünse de, işletim sistemi anlamında (Android) Apple'ın iOS'una en büyük rakip kendileri. Zira Microsoft'un geliştirdiği Windows Mobile işletim sistemi, bu haliyle ne iOS ne de Android'e rakip olabilecek düzeyde.



Bu rekabetin finansal boyutu da var tabi… Dünya devi bu teknoloji firmaları, aynı zamanda bir marka değeri yarışı içinde. Yakın zamana kadar Apple, dünyanın en değerli şirketi olarak biliniyordu. Lakin Google'a bağlı Alphabet şirketi, hisse senetlerindeki artış sayesinde Apple'ı geride bıraktı ve dünyanın en değerli şirketi oldu.




Yahoo Finans'a göe Apple'ın güncel piyasa değeri

olarak görünüyor. Google Alphabet'in piyasa değeri ise

.



Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan mali rapora göre Apple'ın 13 yıldan bu yana ilk kez yıl bazlı gerileme yaşadığını öğrenmiştik. iPhone satışlarının 61 milyondan 51 milyona düşmesi Apple'ın karını ciddi anlamda düşürmüştü. Bu düşüş ayrıca hisse senetlerinde %6.3'lük bir düşüşe neden olmuştu.







#apple
#samsung
#google
#alphabet
#piyasa değeri
8 yıl önce