|

Oyun hilesi açıklayana para cezası

Hile yaptığı gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılan bir oyuncudan sonra, şimdi de oyunların hilelerini yayınlayan internet siteleri para cezasına mahkum edilmeye başlandı.

Yeni Şafak
16:30 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:52 - 2/08/2017 Çarşamba
Diğer
Zararın tazmini için davalıların 185 bin 923 TL maddi, 20 bin TL de manevi tazminat ödemelerine karar verildi.
Zararın tazmini için davalıların 185 bin 923 TL maddi, 20 bin TL de manevi tazminat ödemelerine karar verildi.
Oyun şirketi Netmarble Türkiye’nin çatısı altında yer alan Wolfteam’in hile yazılımlarını satan hitlan.net, hileevereni.com ve coldhacks.com sitelerinin her biri
205 bin TL tazminat
ödemeye mahkum edildi.
Hürriyet'in haberine göre; İzmir Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’nde görülen davada 3 ayrı web sitesinin erişimi de
kalıcı olarak engellendi
. Davanın karar duruşmasında, adı geçen web sitelerinin kalıcı şekilde erişime engellenmesine, zararın tazmini için davalıların 185 bin 923 TL maddi, 20 bin TL de manevi tazminat ödemelerine karar verdi.
Tazminat miktarı nasıl belirlendi?
Verilen para cezası
Türkiye’de bu alanda bir ilk
olmasıyla da dikkat çekiyor. Bilişim, fikri mülkiyet ve ticaret hukuku uzmanı Mete Tevetoğlu, mahkemenin kararında tazminat miktarını belirlerken davalıların kullandıkları banka hesaplarındaki hesap hareketlerinin dikkate alındığını aktardı:
  • “Bilişim ve oyun sektörünün, bu tür hile siteleri ile mücadelesi uzun yıllardır devam ediyor. İlk kez bu şekilde bir tazminat kararı çıkması benzer davalar için oldukça önemli bir gelişmedir. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’na eklenen 245/A maddesi ile de ‘zararlı yazılım üretmek, satmak, pazarlamak, almak, kullanmak veya bulundurmak’ özel bir siber suç olarak düzenlendi ve bu suçu işleyenler 1 – 3 yıl hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Bu mahkeme kararı ve özel suç düzenlemesi sayesinde hile siteleriyle son derece etkin bir şekilde mücadele edilmesinin yolu açılmış oldu.”
Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek ise Türk mahkemelerinin verdiği bu kararın Türkiye’deki oyun sektörünün
pozitif yönde gelişmesine
büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, 5 yılı aşkın bir zamandır dijital oyunlarda yapılan sahtecilik ve hile yapan sitelere karşı hukuki mücadeleyi kararlıkla ve azimle sürdürdüklerini belirtti.
#Oyun
#Hile
#Ceza
7 yıl önce