|

Kurban bayramı mesajları 2023, anlamlı, resimli dualı bayram kutlama mesajları

Resimli Bayram Mesajları ve Sözleri yenisafak.com'da... 2023 Kurban bayramı ne zamana denk geldiği diyanet dini günler takvimine göre belli oldu. 28 Haziran ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yaşanacak Kurban Bayramı öncesi sevdiklerine bayram mesajı göndermek isteyen kişiler resimli, anlamlı, hadisli bayram tebrik mesajlarını sorgulamaya başladı. İşte 2023 Kurban Bayramı yakınlarınızla paylaşacağınız hadis içerikli, anlamlı, dualı ve resimli bayram kutlama mesajları haberimizde.

13:27 - 8/07/2022 Cuma
Güncelleme: 17:51 - 28/09/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Kurban bayramı mesajları 2022
Kurban bayramı mesajları 2022

Kurban Bayramı mesajları bayrama geri sayılırken merak ediliyor. Kurban Bayramı 28 Haziran 2023 tarihinde idrak edilmeye başlanacak. Bayramı sevdiklerinden uzak geçirenler güzel, hadis içerikli, anlamlı ve resimli mesajları ile bu güzel günlerini kutlayabilirler. Kurban bayramında paylaşmak üzere bayram mesajlarını sizler için derledik.

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI 2023

Sosyal medya hesapları üzerinden resimli bayram mesajı görsellerini paylaşmak isteyenler bu başlık altından; anlamlı, kısa ve uzun, dualı ve resimli Kurban Bayramı mesajları ve sözlerine ulaşabilirler.

RESİMLİ BAYRAM MESAJLARI 2023

Vesile olalım kardeşliğe ve barışa. Yorulalım hepimiz yarınki uğraşa. Tat alalım, varalım yüce Allah”a. Erişelim birlikte nice bayramlara. Mübarek kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

Heyecan ve özlemle beklenen kutsal Kurban Bayramı geldi, hoş geldin. Mübarek bayram ulusumuza sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirsin. Hayırlı bayramlar dileğiyle.

Hayat nefes aldığımız kadardır, gerçek olan güzellikler yaşandıkça anlaşılır bu güzel günde birlikte yaşamanın ümidi ile Kurban Bayramınızı kutlarız.

Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren Kurban Bayramı hayırlara vesile olsun.

Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, mutlu, umutlu, bereketli bir bayram dileriz.

Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...

KURBAN BAYRAMI HADİSLERİ- MESAJLARI 2023

  • 1- Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.” (İbn Mâce, Edahî: 3)
  • 2- Enes b. Mâlik (r.a.)’ten rivayet edildiğine göre: “Resulullah (s.a.v.) boynuzlu, alaca renkli iki koçu kendi eliyle keserek kurban etti. Besmele çekti, tekbir aldı ve keserken ayağını koçların sağ yanı üzerine koydu.” (Buhârî, Edâhî: 7; Müslim, Edahî: 3)
  • 3- Berâ b. Âzib (r.a.)’dan merfu olarak rivayet edilen hadisinde Resulullah (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Topal hayvan, tek gözlü hayvan, hastalığı belli olan hayvan, zayıf ve cılız hayvan kurban edilmez.” (Ebû Dâvûd, Dahaya: 5; İbn Mâce, Edahî: 8)
  • 4- “Resulullah (s.a.v.), Ramazan Bayramı namazına bir şeyler yemeden çıkmazdı. Kurban Bayramı’nda ise, namazdan dönünceye kadar bir şey yemezdi.”(Büreyde, Kütüb’ü-Sitte: Hadis no: 3048)
  • 5- Resululah (s.a.v.) buyurdular ki: “Allah indinde günlerin en büyüğü Kurban Bayramı günüdür. Bunu, fazilette nefr günü (teşrik günlerinin ikinci günü) takip eder.” (Abdullah İbnu Kurt, Kütüb’ü-Sitte: Hadis no: 4561)
  • 6- Bera bin Azib (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
  • 7- “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kurban bayramı günü namazdan sonra bize hutbe irad etti ve:
  • 8- ‘Herkim bizim namaz kıldığımız gibi namaz kılar, bizim kurban kestiğimiz gibi kurban keserse şüphesiz ki o kimse kurban ibadetini yerine getirmiştir! Herkim de kurbanını namazdan önce kesmiş ise o et için kesilmiş koyundur’ dedi.

BAYRAMDA OKUNACAK DUA 2023

Bizleri ve bütün kâinatı yoktan var eden; varlığından, sevgisinden ve rahmetinden haberdar eden Yüce Rabbimiz! Rahmeti ile bütün varlığı, kâinatı kuşatan, Rahman ve Rahim olan Rabbimiz! Yerin ve göklerin yegâne sahibi; kalplerimizin, sırlarımızın, niyet, gaye ve hedeflerimizin yegâne mâliki Yüce Mevlâmız! Hakkıyla ifade etmekten aciz kaldığımız hamdimizi, şükrümüzü, duamızı sen kabul eyle! Salat-ü selamımızı, tahiyyat-ü ikramımızı, her türlü ihtiramımızı Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’ya, onun âl, ashâb ve etbaına gönderiyoruz. Kabul eyle Allah’ım! Yâ ilahe’l-âlemîn!

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR

Arefe günü İhlas Suresi'nin okunması gerektiği biliniyor. Bunun yanında;

Arefe bayramı ve geceleri mümkünse 1001 kere'Estagfirullahe'l-azime be etubü ileyh' İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır.

- Resulullah (s.a.v) Arefe günü şu duayı okurdu:'Allahümmec'al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran' Allah'ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah'ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır. Her kim bu duayı okursa büyük mükâfata nail olur.

Hz Muhammed arife gecesinde şu duayı okuyana Cenab-ı Hak istediğini verecek demiştir:

"Sübhânellezi fi's-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi'n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi'l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi'l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa's-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa'l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi."

- İmam-ı Tirmizi, Resûl-i Ekrem Efendimiz'in, "Duânın hayırlısı arife günü yapılan duâdır," buyurarak Peygamberlerin arife günü duâsını şöyle okuduğunu haber verir:

"Lâ ilâhe illâllahü hüve lehü'l-hamdü ve hüve alâ küli şey'in kadir."

- Buhari'de geçen bir hadis, arife günü şu duayı okuyanın şeytanın tasallutundan kurtulacağını, kendini muhafaza altına alacağını söyler:

"Allahümme'c'al fi kalbi nûran ve fi basari nûran. Allahümme'şrah li sadri ve yessir li emri..."

"Allah'ım, kalbimi, gözümü, gönlümü nûrlu kıl. Allah'ım, kalbime genişlik, işlerime kolaylık ver.

- Aynı zamanda arefe günü Besmele ile bin İhlas okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur.

#bayram mesajları
#bayram kutlama mesajları
#bayram tebrik mesajlar
#resimli bayram mesajları
#hadisli bayram mesajları
#bayram mesajı güzel sözler
#anlamlı bayram mesajları
#en güzel bayram mesajları
#kurban bayramı mesajları
2 yıl önce