|

O köy de alındı

Zeytin Dalı Harekatı’nın 24. gününde TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), operasyonlarını sürdürüyor. Kilis’in karşısındaki Şeyh Horoz bölgesinde terör örgütü PYD/PKK’ya ait sığınak, barınak ve mevzilere Fırtına obüsleri ve tanklarla aralıklarla atış yapılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 02:31 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Afrin operasyonuna katılan birliklere zırhlı araç takviyesi devam ediyor.
Afrin operasyonuna katılan birliklere zırhlı araç takviyesi devam ediyor.

Afrin’in batısındaki terör mevzileri de savaş uçakları, çoklu roketatar ve obüs toplarıyla ateş altına alındı. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa’nın karşısındaki Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, TSK’ye ait savaş uçakları, çoklu roketatar ve obüs toplarıyla vurulurken, birçok noktadan dumanların yükseldiği görüldü. Sınır hattında askeri araç sevkıyatı da devam ederken, bölgede çok sayıda helikopterin de uçuşlarının sürdüğü gözlendi.


Başarıyla süren operasyon kapsamında dün TSK ve ÖSO, Afrin’in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Muhammediye köyü ve Amara Tepesi’ni PYD/PKK’dan kurtardı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 33’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 14’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 51 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

#TSK
#Afrin
6 yıl önce