|

Markalaşmaya desteğe devam

Türk şirketlerin yurt dışı pazarlamalarını ön plana çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanlığı, “Markalaşmaya Destek Programları”yla hizmetler sektörünün rekabet gücünü artıracak. Buna göre, uluslararası yurt içi fuarlar desteklenerek Türkiye’nin dünyada önemli bir fuarcılık merkezi haline gelmesi sağlanacak. Yurt dışında stratejik pazarlarda da Türkiye Ticaret Merkezi kurulmasına devam edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 00:13 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
 Ekonomi Bakanlığı uzmanları, ticaret heyetleri ve tanıtım organizasyonlarının tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.
Ekonomi Bakanlığı uzmanları, ticaret heyetleri ve tanıtım organizasyonlarının tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.

Türkiye ekonomisinin 2017 yılında sırasıyla 5,1 ve 5,2 oranındaki büyümenin sürdürülmesine yönelik adımlara Ekonomi Bakanlığı da yurt dışı pazarlamayı daha da ön plana çıkararak katkı verecek. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde hizmet sektörlerinin uluslararası rekabet gücünün artırılmasına yönelik “Markalaşmaya Destek Programları” sürdürülecek. Ekonomi Bakanlığı uzmanları, ticaret heyetleri ve tanıtım organizasyonlarının tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.

35 FUARA İLAVE DESTEK

Buna göre, sektörel nitelikli uluslararası yurt içi fuarlar desteklenerek Türkiye’nin dünyada önemli bir fuarcılık merkezi haline gelmesi sağlanacak. Bunun için de sektörel nitelikli uluslararası yurt içi fuarların desteklenmesine ilişkin mevzuatta değişiklik yapılarak, fuarların çeşitliliği artırılacak. Böylece 2018 yılında toplam 2 bin 500 bireysel fuar, 250 yurt dışı fuar organizasyonu, 140 alım heyeti, 220 genel ve sektörel ticaret heyeti ve 35 yurt içi fuar düzenlenecek.

TASARIMCI YETİŞTİRİLECEK

Tüketime yönelik ihraç ürünlerinde özgün tasarım faaliyetleri özendirilecek. Nitelikli tasarımcı yetiştirilecek. Patent tescili ve uluslararası marka oluşturulması desteklenecek. Bu kapsamda da Turquality ve marka destek programı kapsamında 250 marka desteklenecek. İmalatçı firmaların küresel tedarik zinciri desteği kapsamında uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artırılması sağlanacak. Bunun için küresel tedarik zinciri yetkinlik projesi desteğinin genişletilmesi amacıyla 40 proje desteklenecek.

TANITIM ÜSSÜ ARTIRILACAK

Yurt dışında stratejik pazarlarda da Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) kurulmasına devam edilecek. Bunun için stratejik pazarlarda TTM’nin içinde firmaların ürünlerini sergileme imkanı olacak. Ayrıca firmaları hukuki ve mali danışmanlık, iş geliştirme hizmetlerinin sunulduğu TTM’ler Türkiye’nin tanıtım üssü özelliğini sürdürecek.

  • TL ile ticaret hızlandırılacak
  • Türk Lirası ile ticaretin toplam ticaret içerisindeki payını yükseltecek adımlara da girişilecek. Bu kapsamda öncelikle ülkelerden hali hazırda ithalatı yü ksek olan firmalar ticaretlerinde yerel para kullanmaya yönlendirilecek. Potansiyel teşkil eden ülkeler ile öncelikle kamu bankaları ve diğer ticari bankalar aracılığıyla yerel paralarla ticareti mümkün kılacak ödeme mekanizmaları geliştirilecek. Yine vergi resim, harç istisnası belgeleri, hariçte işleme rejimi belgeleri, belgesiz ihracat kredi taahhütlerinin kapatılması ile ihracatta devlet yardımları uygulamalarının otomasyon çalışmaları tamamlanacak.
#Yurt Dışı Fuar
#Ekonomi
#Ekonomi Bakanlığı
6 yıl önce