|

Bahçeli Akar'a verdiği hediyeyi ilk kez açıkladı

MHP lideri Bahçeli, Ankara'da televizyon ve gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Milli Savunma Bakanı Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özel arasındaki tartışmalara değinen Bahçeli, 2 Ekim 2015 yılında Akar'ın Genelkurmay Başkanı olması sebebiyle yaptıkları ziyareti ve Akar'a verdikleri hediyeleri ilk kez açıkladı.

Yeni Şafak
11:20 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Lideri Bahçeli, Akar'a verdikleri hediyenin fotoğrafını basın mensuplarına gösterdi.
MHP Lideri Bahçeli, Akar'a verdikleri hediyenin fotoğrafını basın mensuplarına gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle başkentte bir araya geldi.

Konuşmasının bir kısmında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasındaki tartışmalara da değinen Bahçeli, hem sürece dair görüşlerini anlattı hem de Akar'a düzenledikleri ziyareti ve orada verilen hediyeyi ilk kez açıkladı.


Akar Paşa'ya Kuran, Bayrak ve Altın Silah hediyesi

"Bu olay Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin grup başkan vekili olan şahsiyet o çirkin üslubu aşağılayıcı tavırları ne CHP'ye ne de Türkiye'ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"16 Ağustos 2015'te Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir görev değişikliği sebebiyle Genelkurmay Başkanları'nı tebrik ziyaretine gider ve başarılar dileriz.

Ancak 2 Ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar paşayı ziyaret etim orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim.

Hulusi Akar bunlara sahip çıkmıştır

  • Burada Kuran bayrak ve silah hediyenin unsurları o günden sonraki gelişmeleri dikkati alınca bunu verdiğime çok memnuniyet duyuyorum.
  • Hulusi Akar paşa Kuran'a bayrağa ve silaha sahip çıkmıştır. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi bugün burada olmazdık.
  • CHP, siyaseten söylüyorum, çeki düzen vermelerinde fayda var. TBMM'de o hırçın, ne dediğini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar Paşa olmuştur. Kutluyorum kendisini.
#Devlet Bahçeli
#Hulusi Akar
5 yıl önce