|

Bahçeli: Yurtta Sulh Konseyi üyeleri açığa çıkarılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. ABD'nin Suriye kararını değerlendiren Bahçeli, "Gerçek sebebi bilmemiz mümkün değil, ancak bazı tahminlerimiz var" ifadesini kullandı. Bahçeli, Ankara ile Şam arasında herhangi bir şart altında diyalog kurulmasından yana olmadığını da vurguladı. Hulusi Akar'a 2015 yılında verdiği hediyeyi ve Cumhur İttifakı'nın başarılı sayılması için alması gereken oy oranını da ilk kez açıklayan Bahçeli, "Metin Akpınar, FETÖ ile mücadele ve yerelde Cumhur İttifakı" konularına da değindi.

Yeni Şafak
11:42 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Lideri Bahçeli, gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.
MHP Lideri Bahçeli, gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yapacağı sohbet toplantısında sosyal, siyasi ve ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ABD'nin Suriye'den çekime görüşü dünyanın hemen her yerinde yankı buldu. Tabi gerçek sebeplerinin ne olduğunu bilmek mümkün değildir. Bunu öğrenebilmenin tek yolu ülkeyi yönetenlerin kamuoyunu bilgilendirmesidir.

Kararın arkasında ne var bilmiyoruz

MHP olarak ABD'nin kararının önünde ve arkasında ne yattığını bilmiyoruz.

2019 yılına yeni bir sistemin ilk bütçesiyle girilmektedir.

Şam ile diyalog taraftarı değilim

  • Ankara ve Şam arasında diyalog kurulması taraftarı değilim. Suriye'yi Esed rejiminden kurtarmak önceliğinde çok yönlü bir politika takip edilmektedir ve bu politika yerindedir. Türkiye'nin böylesine zorlu bir dönemde bu denli çok yönlü bir politika takip etmesi takdire şayandır. Batı ve doğuyu şekillendirebilecek bir kararlılıkla diplomasisi yürütülüyor. Bu olumlu bir gelişmedir ve devamında yarar vardır. Etkin inisiyatif kaybedilmemelidir.

İstanbul ya da Ankara'da toplantı önerisi

Ortadoğu ve dünyadaki çatışmalara son verebilecek diyalogları başkalarının eline bırakmamalı Türkiye. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı tutumu devam ederken, şahsi önerim 'İstanbul'da veya Ankara'da küresel güçlerin bir araya gelebileceği bir davet' yapmasıdır.

Akar-Özel tartışması

Terörün kökü her nerede olursa olsun kazınmalıdır. Büyük Kürdistan'un birinci sac ayağı Türkiye'dir. İkinci sac ayağı Irak'tır. Üçüncü sac ayağı Suriye'dir. Dördüncü sac ayağı İran'dır.

CHP Grup Başkanvekili olan şahsiyetin çirkin üslubu ne CHP'ye ne de Türkiye'ye fayda sağlar. Siyasi itibari sıfırlanmış bir kişi olarak toplumda kabul görür bir hale gelmiştir. Yaşananlar Türkiye'yi çok üzmüştür.

Akar'a verdiği hediyeyi ilk kez açıkladı

MHP olarak Genelkurmay Başkanları'nı tebrik ve hayırlı olsun ziyaretine gideriz. 2 Ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Akar'ı ziyaret ettim. Orada diğer Genelkurmay Başkanları'na yapmadığım bir şeyi gerçekleştirdim. Kendisine Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı ve altın kaplama silah hediye ettim.

Yerelde Cumhur İttifakı

Bu önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Mahalli seçimlerde Cumhur İttifakı yüzde 52'yi sağlayabilirse, meşrutiyet tartışmalarından kendini kurtarmış olur.

MHP ve AK Parti 51 ilde kendi adaylarını çıkaracaktır. 30 büyükşehirde ise prensip anlaşmasına varılmıştır. Belediye Meclis'lerinde listelerin nasıl oluşturulacağı sorusu ise şuan için yersizdir.

Binali Yıldırım'ın adaylığı

Cumhur İttifakı'nın yeni hükümet sistemini inşa sürecinde Sayın Binali Yıldırım, görüşmeleri sürdüren, yapıcı, geliştirici davranışlarıyla dikkati çeken bir kişi olmuştur. Ancak Yıldırım, TBMM Başkanı seçilirse, milletvekilliği ile belediye başkanlığı arasında bir tercih yapmalıdır. Eğer Belediye Başkanı olarak yolunda devam etmek istersen TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmelidir.

AK Parti'den üç ilde jest bekliyoruz. Jesti reste çevirmezlerse Adana, Mersin ve Manisa gibi üç tane büyükşehir MHP'nin olacaktır.

Akpınar ve Gezen olayı

Halk TV'nin programlarını ben yakından takip ediyorum. Onlar eleştiri yapma hakkımız var diyorlar. Ben de eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum.

  • Uğur Dündar yılların televizyoncusu. Fakat Halk TV'nin halkla olan münasebetleri konusunda orada yapılan konuşmalar ve aşağılayıcı tabirler, Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır. Konuşma esas amacını kaybetmiştir. Bu sadece Akpınar ve Gezen programı için değil hemen tüm programları için geçerlidir.

İki sanatçının da konuşmalarını hoş bulmadığımı da ifade etmek isterim. Akpınar yazık olur diyor ama sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. Hem kendisine yazık etmiştir hem demokrasiye yazık etmiştir.

Türk demokrasisini yaşatayim derken, demokrasi katledilmiştir. Akpınar, kendisi oynadığı Abuzer Kadayıf filmini iyi düşünmelidir. Orada önemli bir sosyolojik tespit vardır.

Osmaniye'deki aday durumu

  • Osmaniye oy çokluğu ile MHP'ye yakın bir ildir. Rize'de ben aday çıkarmasam nasıl olur diye düşündüm. Siyasetin nazik yönlendiren biri olarak kabul edilmeli. Erdoğan, Osmaniye'de aday çıkarmamayı düşünüyor. Osmaniye'de MHP'nin adayı kazanırsa bu aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın da başkanı olacaktır.

Kılıçdaroğlu bu tutumundan vazgeçmeli

Yeni hükümet sistemiyle birlikte ana muhalefet partisi diye bir şey yok bir kere bunu kabul edelim. Kılıçdaroğlu benim okul arkadaşımdır. Kendisine saygım vardır. Ancak son zamanlardaki sokaktı, tarlaydı, yelekti, gömlekti tarzı şeylerden vazgeçmesi lazım.

Türkiye'nin demokrasi içerisinde bir siyasi normalleşme sürecine girmesinde yarar vardır. Bazı konularda da kimsenin kulağına kar suyu kaçırılmasına da gerek yok. Herkes memnun değildir. Memnuniyetsizler organize olursa ne olur sorusuyla yoluna devam etmelidir.

Kaşıkçı cinayeti

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumluları noktasında Suudi Arabistan, üzerine düşeni yapmalı ve cinayete karışan kişileri Türkiye'ye temsil etmelidir.

İktidarın çok ince olayların arkasından gitmesi, yakınen takibi, uluslararası ilişkiler bağlamında anlatması önemli oldu.

FETÖ ile mücadele

  • FETÖ ile mücadele kapsamında üzüm salkımı gibi tepeden aşağı inilmelidir. Yurtta Sulh Konseyi'ni telafuz eden yok. Bizim için çok önemli. Aklımızdan çıkmıyor. Yurtta Sulh Konseyi kimdir, kimlerden oluşmuştur bunların en ince ayrıntısına kadar çıkarılması gerekmektedir.

Darbe gecesi görev alan komutanların bir kısmı başka bir yerde bir kısmı Silivri'de. Peki, bu adamları görevlendirenler nerede? Artık siyasi ayağın üzerine de gidilmesi lazım.

#MHP
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce