|

Emlak'a devir teftişi

Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın müfettişleri kendi bankalarına devredilen Emlakbank şubelerinde geniş kapsamlı inceleme başlattı.

Yeni Şafak
00:00 - 7/09/2001 Cuma
Güncelleme: 18:14 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

IMF'nin talepleri doğrultusunda tasfiye edilen Türkiye Emlak Bankası'nın hesapları, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık'ın talimatıyla incelemeye alındı. Türkiye Ziraat Bankası ve Türkiye Halk Bankası'nın müfettişleri de kendi bankalarına verilen Emlakbank şubelerinde geniş kapsamlı incemele başlattı. IMF'ye verilen sözler çerçevesinde Türkiye Ziraat ve Halk Bankası ile birleştirilen Türkiye Emlak Bankası'nın kredileriyle ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.



Akışık'tan talimat


Kamu Bankaları Ortak Yönetim Başkanı Vural Akışık'ın talimatı ile harekete geçen Türkiye Ziraat Bankası ve Türkiye Halk Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli müfettişler, Emlakbank'ın şubelerinin hesaplarını incelemeye aldı. İncemelerin, özellikle batık krediler üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.



Müfettişlerin, Türkiye Emlak Bankası hesaplarında yaptığı ilk incemeler çerçevesinde bankanın takipteki alacaklarının yarım katrilyon lirayı geçtiği tespit edildi. Yolsuzluk iddiaları ile gündemden düşmeyen Emlakbank'ın 2000 yılı sonuna kadar olan takipteki alacaklarının yaklaşık 450 trilyon lira olduğu kaydedildi. Müfettişlerin incemeleri sonucunda, takipteki kredilerle ilgili işlem yapılacağı belirtildi.



#Ziraat Bankası
#Halk Bankası
#Emlakbank
#Kamu Bankaları Ortak Yönetim Başkanı Vural Akışık
23 yıl önce