|

FETÖ AB fonlarını iç etmiş

Balıkesir’de hazırladıkları projelerle devletten aldıkları paraları usulsüz kullandıkları ve terör örgütüne aktardıkları belirlenen 13 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 22:46 - 7/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, hazırladıkları projelerle devletten aldıkları paraları usulsüz harcadıkları ve terör örgütüne para aktardıkları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlar arasında Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Balıkesir İl Müdürü N.B. ve Spor ve Gençlik Hizmetleri Balıkesir İl Müdürü İ.A.'nın da yer aldığı öğrenildi.



USULSÜZLÜK BELİRLENDİ


Hazırlanan bilirkişi raporları doğrultusunda projelerinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenlendi. Operasyonda, dernek yöneticisi ve projelerde imzası bulunan devlet memurlarından oluşan 13 kişi gözaltına alındı. Derneğin, projeler kapsamında aldığı 186 bin lirayı usulsüz harcadığı ve terör örgütüne para aktardığı öne sürüldü.



TERÖRİZM FİNANSMANI SUÇU


“Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, güveni ve görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçlarında gözaltına alınan 13 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.



MİLYONLARCA LİRA ALDILAR


Operasyon, BİMER ve savcılıklara yapılan ihbarlar doğrultusunda başlatıldı. Martta, bazı dernek ve kamu kurumlarının hazırlayıp hayata geçirdiği milyonlarca liralık 20 AB projesiyle Balıkesir Üniversitesinde yapılan inşaatlara ilişkin aynı şirketin kazandığı 7 ihaleyle ilgili inceleme başlatılmıştı.


#Balıkesir
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce