|

FETÖ’nün 220 ‘abi’si Almanya’ya kaçtı

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadelerinde örgüt üyelerinin önemli bölümünün ağırlıklı olarak Almanya'ya kaçtığı belirlendi.

Yeni Şafak
08:16 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:31 - 3/08/2016 Çarşamba
Diğer
Örgüt üyelerinin önemli bölümünün ağırlıklı olarak Almanya'ya kaçtığı belirlendi.
Örgüt üyelerinin önemli bölümünün ağırlıklı olarak Almanya'ya kaçtığı belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dört koldan sürdürülen mücadele yurtdışında da yoğunlaştı. Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadelerinde örgüt üyelerinin önemli bölümünün ağırlıklı olarak

Almanya

'ya kaçtığı belirlendi. Dışişleri Bakanlığı, kumpas davalarının savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in ardından örgütün yönetici kadrosu için de harekete geçmişti. Belirlenen 2 bin yönetici arasından 220 üst düzey FETÖ'cünün 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce

Almanya

'ya kaçtığı belirlendi.



Darbe soruşturması kapsamında yönetici kadroya ilişkin olarak, "silahlı terör örgütüne üye olma, terörün finansmanına dair yasaya muhalefet, nitelikli dolandırıcılık" başlıkları altında arama kararı çıkarıldı.

Almanya

'dan iade talebinde bu suçlara dikkat çekiliyor. Sabah'ta yer alan habere göre Almanya dışında Avusturya, İsveç ve İngiltere'ye de çok sayıda ismin gittiği belirtiliyor. Örgütün yurtdışındaki faaliyetlerini yakından izleyen Ankara, FETÖ'nün birçok ülkedeki okul, dernek ve vakıflarının mali bilançosunu belirledi. Örgütün, bu ülkelerdeki varlığı 50 milyar doları buluyor.

#FETÖ
#15 Temmuz
#darbe
#Almanya
8 yıl önce