|

Küçük Şeyler''de şiddet iddiası

Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından kurulan Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi''nin Suadiye Küçük Şeyler Anaokulu''nda 36 aylık kız çocuğuna şiddet uygulandığı iddia edildi. Konuyla ilgili şikayetçi olan aile okul hakkında suç duyurusunda bulunurken, Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlattı. Olayla ilgili çelişkili ifade veren okul çalışanlarının ev arkadaşı olması ise kafaları karıştırdı.

Aybike Eroğlu
00:00 - 4/09/2014 Thursday
Güncelleme: 14:41 - 4/09/2014 Thursday
Yeni Şafak
Küçük Şeyler''de şiddet iddiası
Küçük Şeyler''de şiddet iddiası

Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından kurulan Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi''nin eğitim kuruluşu olan Suadiye Küçük Şeyler Anaokulu''nda 36 aylık Z.Z.D. isimli kız çocuğuna şiddet iddiası ortalığı karıştırdı. Kızının okula başladıktan kısa bir süre sonra geceleri sayıklayarak uyandığını anlatan anne P, ''Kızım geceleri hem sayıklıyor hem ağlıyordu. Biz okula güvendiğimiz için başta durumun ciddiyetini anlayamadık'' diye konuştu. Kızını almak için 14 Nisan 2014 tarihinde okula giden anne P, kızının yüzünde deri kopmasına bağlı derin bir yara gördüğünü anlattı.

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ailenin olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı''na şikayette bulunmasının ardından, okul yönetimi ve adı geçen öğretmen Sevda K. ile yardımcısı Ceyda Ç.''in ifadesine başvuruldu. Adli soruşturmanın yanı sıra gerek ailenin şikâyeti gerekse İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı''nın bilgilendirmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlattı. Suadiye Küçük Şeyler Anaokulu''nun sahiplerinin ise tatilde olmaları sebebiyle henüz savunmaları alınamadığı öğrenildi. Olaya adı karışan öğretmenler ve çelişkili ifade veren okul psikoloğu Nihan Ö ile Sevda K. ve Ceyda Ç.''nin ise ev arkadaşı olduğu da belirlendi.

YARDIMCILAR EĞİTİMCİ DEĞİL!

Okulda öğretmen yardımcısı olarak çalışan ve eğitimci olmadığı belirtilen Ceyda Ç''nin minik Z.Z.D''yi darp ederek yanağındaki deriyi kopardığı iddia edilirken, okul yönetiminin olayla ilgili çelişen ifadeleri de kafaları karıştırdı. Okuldaki öğretmenlerin eğitimci olmadığını ve üniversite bitirmediğini belirten Anne P, ''Öğretmenlerin üniversite mezunu olmadığını ve çocuğa şiddet uyguluyorsan eğitimci olamayacağını söyledik. Okulun kayıt esnasında tüm öğretmenlerin üniversite mezunu olacağı yönünde bir taahhüdünü hatırlattık. Yönetim, üniversite mezunu öğretmenlerin yalnızca Prof. Dr. Üstün Dökmen''in ideali olduğunu söyledi. Şaşkınız okula güvenmiyoruz'' şeklinde konuştu.

OKULDA DEĞİLSE GÜVENDE

Yaşadığı şiddet dolu günlerden sonra psikolojik olarak rahatsızlanan Minik Z.Z.D''nin travma tanısıyla yaşadığı ortamdan uzaklaştırılmasına karar verildi. Raporda öne çıkan bir diğer dikkat çekici ayrıntı ise mağdur çocuk Z.Z.D.''nin okula devam etmediği için güvenli ortamda olduğuna yönelik ibaredir. Minik Z.Z.D''nin halen tedavisinin sürdüğünü belirten Anne P,oldukça üzgün ve endişeli olduklarını söyledi. Kızının olayın üzerinden günler geçmesine rağmen aynı ifadelerle yaşadıklarını anlattığını belirten Anne P, kızının gördüğü şiddeti oyuncakları üzerinde canlandırdığını ifade etti.


10 years ago