|

Meteoroloji uyardı: İstanbul'a kar yağacak mı?

Meteoroloji yetkilileri tarafından yayınlanan hava durumu raporuna göre, sıcaklık bu geceden itibaren Trakya Bölgesi'nden girecek soğuk hava dalgasıyla birlikte hissedilir derecede azalacak. Gece saatlerinde Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor İstanbul'da bugün öğleden sonra sağanak yağış görülecek. Yarın ve perşembe günü ise karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Bir uyarı da AKOM'dan geldi. Yetkililer, megakentte hava sıcaklarının 8 ila 12 derece düşmesinin beklendiğini, il genelinde karla karışık yağmur, şehir merkezi dışında kalan kesimlerde ise hafif kar yağışlarının etkili olacağını bildirdi.

09:37 - 26/01/2021 Salı
Güncelleme: 16:45 - 26/01/2021 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan
raporuna göre; Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Batı Akdeniz, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya, Kıyı Ege, Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.



Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek

Doğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının gece saatlerinden itibaren Trakya' dan başlayarak hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.


  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi hava sıcaklarının 8 ila 12 derece düşmesinin beklendiğini, il genelinde karla karışık yağmur, şehir merkezi dışında kalan kesimlerde ise hafif kar yağışlarının etkili olacağını bildirdi.

#hava durumu
#meteoroloji
#kar yağışı
#istanbul
3 yıl önce