|

Taksilerde akbil dönemi

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, ‘Akıllı Şehir’ kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. İTAKSİ adı verilen düzenleme sayesinde İstanbulkart ile taksi ücreti ödenebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Wednesday
Güncelleme: 08:19 - 17/05/2017 Wednesday
Yeni Şafak
​Taksilerde akbil dönemi
​Taksilerde akbil dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım ağını genişletme çalışmalarından sonra, özel ulaşımda da yeni bir hizmeti hayata geçiriyor. Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin bir parçası olan İTAKSİ zamandan ve yakıttan tasarruf, üst düzeyde güvenlik, hizmet kalitesi, otomatik ödeme sistemleri ile büyük kolaylık getirmeyi hedefliyor. Güncel hayatın bir parçası olan kredi kartı ve diğer akıllı ödeme sistemleri (İstanbulkart, mobil ödeme vb.) entegrasyonu ile ulaşım sektörüne nakit dışında da alternatif ödeme usulleri kazandırılacak.

HIZLI VE EKONOMİK ROTA

Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi ile tüm toplu ulaşım araçları merkezi kontrol ile izlenecek. Taksilerin yönlendirilebilmesi, koordinesi; sürücü ve yolcu güvenliği sağlanacak. Müşteriyle sürücü en hızlı ve ekonomik rota ile buluşturulacak.

ŞÖFÖR DE YOLCU DA TAKİP EDİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yetkilendirilmiş ve sisteme kaydedilmiş araçlar için, akıllı telefonlar üzerinden yolcular sorgulama ve çağrı yapabilecek. Sorgulara ve çağrılara hızlı ve etkin cevap verilebilmesi için, kullanıcıya, kendi tercihlerine göre en uygun güzergah alternatifleri sunulacak. Güncel hayatın bir parçası olan kredi kartı ve diğer akıllı ödeme sistemleri (İstanbulkart, mobil ödeme vb.) entegrasyonu ile ulaşım sektörüne nakit dışında da alternatif ödeme yöntemleri kazandırılacak. Araç takip hizmetlerini kullanan sisteme kayıtlı araçlar uzaktan izlenebilecek ve bunlardan çağrı kapsamında olanlar yolcuya yönlendirilecek. Hangi araçta hangi şoförün çalıştığının takibi ve şoför hizmet kalitesinin sürekliliği sağlanacak.

#Taksi
#Akbil
#İstanbulkart
7 years ago