|

İstanbul'dan Filistin'e açılan kapı

Bugün, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde “Uluslarüstü İstanbul Konuşmaları” adıyla ve Filistin alt başlığıyla bir konferans düzenlenecek. Hamas lideri Halid Meşal'in konuşmacı olarak katılacağı konferansın öncesinde katılımcıları Hasan Aycın'ın kendi seçkisinden Filistin sergisi ve Mehmet Ali Aslan konseri bekliyor. Program 18.30'da başlayacak.

Yeni Şafak
17:05 - 25/12/2016 Pazar
Güncelleme: 17:07 - 25/12/2016 Pazar
Yeni Şafak
Program, 18.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak.
Program, 18.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde başlayacak.

Yedi Hilal vakfı tarafından “Uluslarüstü İstanbul Konuşmaları” adıyla başlatılan proje boyunca, Müslüman coğrafyanın dört bir yanından mütefekkir, âlim ve sanatçılar İstanbul'a davet edilerek dinleyicilerle buluşturulması hedefleniyor. Böylece ümmet haritasının farklı coğrafyalarıyla hemdem ve hemhal olunması, farklı ülkelerden Müslümanlarla ilmî, fikrî ve sanatsal köprüler kurulması amaçlanıyor. En önemli ilkelerinden birisini “ümmet eksenli bakış” olarak belirleyen YediHilal, projeye bu başlığı vermekle halihazırda İslam âleminde ortaya çıkan sorunların çözümünün başlayacağı noktayı da göstermeyi hedefliyor.



Halid Meşal konferansı


YediHilal'den yapılacak açıklamaya göre, Uluslarüstü İstanbul Konuşmaları'nın ilki, “Filistin” alt başlığıyla yapılacak. Konferansta, Filistin davasının serencamı, İsrail'in Filistin'i işgalinde gelinen son durum ve Müslümanların bu davaya yapabilecekleri katkılar gündeme gelecek. Konuşmacı olarak yapılan seçim de son derece anlamlı: Özgür ve tüm toprakları işgalden arınmış bir Filistin için hayatı boyunca mücadele eden, 1996 yılından beridir de İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi lideri olan Filistinli siyasetçi Halid Meşal, Uluslarüstü İstanbul Konuşmaları'nda ağırlanacak ilk isim olacak.



25 Aralık 2016 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde yapılacak bu etkinlikle, Filistin davasının önemine dikkat çekmiş ve “ümmet” coğrafyasının en önemli merkezlerinden birisi olan Kudüs ve Filistin topraklarını bekleyen tehlikeler karşısında bir bilinçlenme ya da bilinç tazelenmesi gerçekleştirecek. Etkinlikte, Türkçe ve Arapça ezgi ve ilahilerden oluşan mini bir konser de olacak.



Proje çerçevesinde önümüzdeki aylarda İslam dünyasının önemli isimlerinin ağırlanması ve böylece kalıcı bir “istişare” ortam ve geleneğinin oluşturulması için çalışmaların kesintisiz bir şekilde süreceğini ifade eden YediHilal yöneticileri, bu etkinliklerle “ümmet” bilincini canlı tutmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.







#Filistin
#Haliç Kongre Merkezi
#Halid Meşal
#Hasan Aycın
#Mehmet Ali Aslan
7 yıl önce