|

'iPhone şarj aletlerinin yüzde 99'u tehlikeli'

İngiltere'de yapılan bir çalışmada orijinal olmayan iPhone şarj aletlerinin yüzde 99'unun tehlikeli olduğu tespit edildi. Telefonun bataryasına ciddi zarar verdiği açıklanan bu şarj aletleri için Apple da resmi sitesi üzerinden bilgilendirme açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
17:18 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:18 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Günümüzde en çok kullanılan akıllı telefon modelleri arasında iPhone bulunuyor. iPhone kullanıcıları ofislerinde veya araçlarında kullanmak için genellikle fazladan lightning kablosu alıyor. Tabii Apple'ın orijinal aksesuarları pahalı olduğu için çoğu kişi alternatif üreticilere yöneliyor.



Lakin alternatif ürünler kullananları korkutacak bir çalışma yapıldı. İngiltere'deki bir komisyon, piyasada bulunan yaklaşık 400 farklı iPhone şarj aletini test etti ve birçoğunun güvenli olmadığına hükmetti. Orijinal olmayan şarj aletlerinde akım sorunu ve bataryaya zarar verdiği tespit edildi.



Bildiğimiz üzere ülkemizde iPhone 7'nin satış fiyatı 3 bin liradan başlıyor. Yani bu çalışmaya göre; binlerce lira vererek satın alınan telefonlar, ufak çaplı kar etmek için tehlikeye atılıyor. Bu konuda Apple'ın sitesinde şu açıklamalar bulunuyor:





Yukarıdaki görselde, orijinal Apple ürünleriyle diğer ürünler arasındaki fark gözler önüne seriliyor. Apple'ın elbette onay verdiği üreticiler var fakat bunların sayısı oldukça az ve Apple'ın resmi internet sitesi üzerinde bu satıcıların isimleri veriliyor.



Bu nedenle orijinal ürün veya üretici firmanın onay verdiği ürünlerin aksine yan sanayi ürün kullanmanın, cihaza bir hayli zarar verdiğinin bilinmesi gerekiyor.



Konuyla alakalı Apple'ın resmi sitesinden yapılan bilgilendirmeye

.





#Apple
#iPhone
#Lightning
#Kablo
7 yıl önce