|

Samsung sanal gerçeklik ile korkularınızı yenebileceksiniz

Samsung Kanada Ofisi tarafından yapılan yeni kampanya ile sanal gerçeklik teknoloji kullanılarak insanların yükseklik veya toplum içerisinde konuşma gibi korkularını yenmesi hedefleniyor.

Yeni Şafak
14:27 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:37 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Samsung Kanada Ofisi tarafından başlatılan ve sosyal medyada #BeFearless (Korkusuz Ol) etiketi ile duyurulan kampanya ile Samsung, Gear VR sanal gerçeklik başlıklarının ve Galaxy S7'nin satışlarını artırma hedefleniyor.

Tabii bu kampanyanın bir diğer hedefi de sanal gerçeklik gözlüğü kullananların korkularını yenmesini sağlamak.





Sanal gerçeklik gözlüğü ile yapılan terapi de örneğin yükseklik korkusunu yenmek için az korkutucu testlerle başlanıyor.

Kullanıcılar önce camdan bir asansör kabinin içerisinde yükseliyor. Daha sonraki aşamalarda ise yüksek bir tepede araba sürme gibi daha korkutucu seanslar ile terapi çalışması yapılıyor. Topluluk önünde konuşma korkusu olanlar ise sanal gerçeklik modülünün yardımıyla sanal sohbetler ve iş mülakatları yapabiliyor. Karaoke de bu korkunun yenilmesi için uygulanan yöntemler arasında bulunuyor.





Söz konusu modüllerin kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacağı söylenirken programın Avrupa, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen testlerinde olumlu geri dönüşlerin alındığı öğrenildi.

Sanal gerçeklik terapilerinin sekiz ülkede daha kullanıma sunulacağı öğrenildi.

Bunlar arasında Türkiye şimdilik yok.





Samsung sanal gerçeklik terapisini Facebook ve Oculus ile birlikte yürütüyor.

Her modül dört hafta sürüyor. Modüllere Samsung'un Kanada sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Söz konusu yöntem, teknolojinin insanların yararına kullanımının en somut örnekleri arasında yer alıyor. Bu çalışmaların sanal gerçeklik konusundaki ürünlerin daha çok kullanılmasına katkı sağlayacağı da açık.




#Samsung
#Samsung Sanal Gerçeklik
#BeFearless
#Korkusuz ol
#Samsung Kampanyaları
7 yıl önce