|

Samsung’dan rakiplerine fark atacak çift kamera patenti

Akıllı telefonlar arasında çift kamera gittikçe yaygınlaşıyor. Son çıkan amiral gemilerin neredeyse hepsinde çift kamera yer alıyor. Samsung’un aldığı son patent ise rakiplerinin bugüne kadar yapamadığını yapıyor.

Yeni Şafak
11:33 - 4/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:36 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Haberin görseli temsilidir.
Haberin görseli temsilidir.

Akıllı telefon piyasasında rekabet günden güne artıyor. Son çıkan akıllı telefonların bir çoğun yer alan çift kamera özelliği genellikle geniş açılı fotoğraf çekmek için ve bir objeye odaklanarak arka kısmı bulanıklaştırmak için kullanılıyordu.



Fakat Samsung'un aldığı yeni patent çift kameranın işlevini farklı bir amaçla kullanmasına neden

. Geniş açı ve telefoto lensin bulunduğu kamera düzeninde önce geniş açılı lens ile fotoğrafta öne çıkan insan, otomobil vb. bir nesne algılanıyor. Sonrasında telefoto lense geçiş yapılıyor ve söz konusu obje gerçek zamanlı olarak takibe alınıyor. Böylece odak bozulmadan nesneye istendiği gibi yakınlaştırma yapılabiliyor veya diğer çekim ayarlarını yapmak mümkün oluyor.






Özellikle hareket halindeki nesneyi daha kaliteli görüntülemek için çok faydalı olacak olan bu yeni patenti Samsung'un telefonlarında kullanıp kullanmayacağı ise henüz bilinmiyor.








#Samsung
#Çift Kamera
#Patent
7 yıl önce