|

Devrim Muhafızları’ndan Ruhani’ye rest

İran Genelkurmay Sözcüsü ve Devrim Muhafızları Generali Jazairi, ülkenin Cumhurbaşkanı Ruhani'yi eleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2017 понедельник
Güncelleme: 23:47 - 7/05/2017 воскресенье
Yeni Şafak
Massoud Jazairi
Massoud Jazairi

İran Genelkurmay Sözcüsü ve Devrim Muhafızları Generali Massoud Jazairi, Devrim Muhafızları’nı balistik füzeleri geliştirmeye ve test etmeye devam ederek ve bölgedeki ülkeleri tehdit ederek nükleer anlaşmayı bozmaya çalışmakla suçlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi eleştirdi.

Jaziri “İran’ın füze gücünün gelişimi rejimin genel politikaları çerçevesinde gerçekleşti. Yeraltı füze üslerinin varlığı düşman tehditlerine karşı önemli ölçüde caydırıcı oldu” ifadelerini kullandı.

Ruhani katıldığı bir televizyon programında, 2016 yılında üzerinde İbranice “İsrail yok olmalı” yazılı roket üreten Devrim Muhafızlarını kastederek “Bazıları nükleer anlaşmayı durdurmak için füzeler üzerine sloganlar yazdı ve balistik füze serisini sergiledi” ifadelerini kullanmıştı.

Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Muhammed Ali Jafari ve bölgedeki tüm ülkeleri defalarca tehdit eden birkaç kıdemli İranlı askeri yetkilinin katıldığı füze harekatında balistik füze kullanılmıştı. ABD ve Avrupa Birliği, Tahran’ın “balistik füze denemelerini” durdurmasını istiyor.

#İran
#Hasan Ruhani
7 лет назад