|

GSB sözlü mülakat ne zaman? 2021 GSB mülakat tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 346 temizlik ve güvenlik görevlisi personel alımı için sözlü mülakat sınavı gerçekleştirecek. GSB sözlü mülakatları ne zaman yapılacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 GSB mülakat tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

20:32 - 14/10/2021 Perşembe
Güncelleme: 21:42 - 14/10/2021 Perşembe
Yeni Şafak
gsb sözlü mülakat
gsb sözlü mülakat

GSB sözlü mülakat tarihi, belge teslimini gerçekleştiren işçi adaylarının gündeminde yer almaya devam ediyor.

GSB sözlü mülakat tarihi açıklaması sınava katılacak adaylar tarafından merak ediliyor.

GSB NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışan, gençlik ve spor işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.

GSB kelimesinin açılımı olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2011 yılında kuruldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tarihsel gelişimi şu şekilde;

29 Haziran 1938 tarihinde kabul edilen 3530 sayılı kanunla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü kuruldu. 1969 Türkiye genel seçimlerinin ardından ilk kez Spor Bakanlığı adıyla kurulan bakanlığın başına 3 Kasım 1969 tarihinde İsmet Sezgin atandı. 1972 yılında adı Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak değiştirildi. 1983 Türkiye genel seçimlerinin ardından ise Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı adını aldı. 1 Nisan 1989'dan itibaren Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak faaliyetlerine devam etti.

GSB SÖZLÜ MÜLAKAT TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Kura çekimi sonucu asıl olarak belirlenen adaylar ile öncelik hakkı bulunan ve doğrudan belge teslim etmeye hak kazanan adaylardan belgeleri geçerli olmayan veya süresi içerisinde belge teslimi yapmayan adayların yerine yedek listede yer alan adaylardan sırasıyla 04 – 08 Ekim 2021 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından belge teslimi çağrısı yapıldı. Belirlenen süreler içerisinde talep edilen belgeleri doğru ve eksiksiz teslim etmeyen adaylar sözlü sınava katılma haklarını kaybetmiş sayılacak.

İl Müdürlüğü Sınav Kurulu tarafından teslim alınan belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınav tarihleri Bakanlığın (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde daha sonra ilan edilecektir. Sürekli işçi alımına ilişkin her aşamada Bakanlığın internet sitesinde yapılacak duyurular tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü mülakat tarihleri açıklandığı an haberimizin içerisine eklenecektir.

#GSB
#gsb mülakat
#gsb sözlü mülakat
#gsb personel alımı
3 yıl önce