|

Enişteden kurtuldu sınırda şehit düştü

Iğdır’da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan P.Uzm.Onb. Ahmet Furkan Köse’nin hikayesi hüzne boğdu. Annesi, babası ve kız kardeşi 7 ay önce eniştesi tarafından katledilen şehidin, bu saldırıdan üç gün önce görev yerine dönmesiyle kurtulduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:03 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Naaşın geçiş güzergahında bulunan okul önünde saygı duruşunda bulunuldu. Caddeye çıkan öğrenciler, şehidi memleketine böyle uğurladı.
Naaşın geçiş güzergahında bulunan okul önünde saygı duruşunda bulunuldu. Caddeye çıkan öğrenciler, şehidi memleketine böyle uğurladı.

Türkiye-İran sınırında bir asker şehit oldu. Iğdır'ın Aralık ilçesi Emince köyü mevkiindeki hudut hattında Bülent Aydın Hudut Karakolu “Lego 8” kule bölgesinde yaya devriye görevi icra eden Hudut Özel Harekat Komando Timi'ne sınırdan sızan 8-10 kişilik terörist grup tarafından roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda P.Uzm.Onb. Ahmet Furkan Köse (23) şehit düşerken 2 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.


ENİŞTESİ KURŞUN YAĞDIRMIŞ

  • Şehidin acı haberi, Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan dedesi Ökkeş Köse'ye (80) verildi. Annesi Gülsüm, babası Bekir Köse ile kız kardeşi Gülşen Yakar 7 ay önce cinnet getiren eniştesi Eyüp Yakar tarafından öldürülen Köse'nin hayatta kalan tek akrabasının, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören dedesi olduğu öğrenildi. Acı hadiseden 3 gün önce göreve başlaması sebebiyle saldırıdan kılpayı kurtulduğu ortaya çıkan Köse, 7 ay sonra teröristlerin saldırısında şehit düştü.

AİLESİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Şehidin çok sevdiği annesi, babası ve ablasının yanına defnedilmesi için aynı mezarlıkta yer açıldı. Şehidin Bahçelik Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı. Köydeki dayısı ve yakınları yasa boğulan şehit Ahmet Furkan Köse'nin 3 gün önce memleketine geldiği ve zeytin topladıktan sonra tekrar görev yerine döndüğü öğrenildi. Memleketi Gaziantep’e gönderilen şehidin naaşı, bugün düzenlenecek törenin ardından anne ve babasının yanına defnedilecek. Saldırı bölgesinde başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

  • Bir acı haber de Irak’tan
  • Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde devam eden operasyonlarda Uzman Onbaşı Mücahit Ülgen (22) silah kazası sonucu şehit düştü. Milli Savunma Bakanlığından olayla ilgili açıklama yapıldı: “Irak kuzeyinde devam eden operasyonlarda meydana gelen silah kazası neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Bombacı öldürüldü

Sınır hattındaki saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada PKK’lı bir terörist öldürüldü. Havanın sisli olmasından faydalanan PKK’lılar ağır yaralanan 3 teröristi İran sınırından geçerek kamplara götürmek istedi. PKK’lı grubun, öldüğü için sazlık alanda bıraktığı bir teröristin cesedi bulundu. Örgütün “sabotajcı” adını verdiği bomba hazırlama eğitimi veren teröristlerden biri olduğu belirlenen PKK’lının üzerinden çok sayıda roketatar mühimmatı, molotof, el bombası ve patlayıcı hazırlamada kullanılan düzenek çıktı. Iğdır Valiliği’nden yapılan açıklamada da “Ağır yaralı en az 2 teröristin İran tarafına taşındığı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.


#Ahmet Furkan Köse
#Şehit
#Iğdır
#Hakurk
#Mücahit Ülgen
5 yıl önce