|

Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sahte sertifikalarla Süleyman Demirel Üniversitesine (SDÜ) memur olarak aldırdığı iddiasıyla yakalanan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 şüpheli, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Yeni Şafak
18:13 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 16:15 - 10/05/2016 Salı
AA

Cumhuriyet Başsavcılığı, Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY üyelerinin, kendilerine yakın kişilerin sahte belgelerle SDÜ'ye memur olarak atanmasını sağladığı bilgisi üzerine başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan Koşay Yücesoy ve Mustafa Enis Büyükküpçü'nün, Isparta'daki mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etti.



Başsavcılık, Burdur Sulh Ceza Hakimliğine zanlıların tutuklanması talebinde bulundu. Talebi inceleyen hakimlik, Yücesoy ve Büyükküpçü'nün tutuklanmasına karar verdi.



Gözaltına alınan şüpheliler, mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlarından tutuklandı.



Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY üyelerinin, kendilerine yakın kişilerin sahte belgelerle SDÜ'ye memur olarak atanmasını sağladığı bilgisi üzerine başlatılan çalışma kapsamında, 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.




#FETÖ
#Isparta
8 yıl önce