|

Kırıkkale Çelebi Kaymakamlığı: Aynı aileden zehirlenme şüphesiyle hastaneye gelen 14 kişi taburcu edildi

Kırıkkale Çelebi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Karabucak köyünde içme suyundan etkilendiklerini belirterek sağlık kuruluşlarımıza başvuran aynı aileden 8-63 yaş aralığındaki 14 vatandaşımızın rahatsızlığının daha önce hazırlanmış ancak uygun saklama koşullarında saklanmamış gıdaların tüketiminden kaynaklandığı değerlendirilerek tedavilerine başlanılmış ve bugün itibariyle 14 vatandaşımız, tedavilerinin ardından taburcu edilmiştir." denildi.

15:10 - 25/07/2022 Pazartesi
Güncelleme: 16:03 - 25/07/2022 Pazartesi
DHA
Arşiv
Arşiv

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde, Kızılırmak'tan su içtikleri iddiasıyla rahatsızlanarak hastaneye başvuran 5'i çocuk 14 kişinin zehirlenmesine ilişkin kaymakamlıktan açıklamada geldi.

Açıklamada, hastanelerde yapılan ilk tetkikte ailenin saklama kaplarındaki yemeği tükettiklerinden dolayı zehirlendiği belirtildi.

TABURCU EDİLDİLER


Çelebi Kaymakamlığı'ndan zehirlenme olayına ilişkin yapılan açıklamada da hastanede yapılan ilk tetkikte ailenin daha önceden saklama kapların da bekletilen yemeği tükettiklerinden dolayı zehirlendiği belirtildi.

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesine bağlı Karabucak köyünde mevsimlik tarım işçi olarak çalışan 14 kişilik bir aile, Kızılırmak nehrinden içtikleri sudan rahatsızlandıklarını iddia ederek, karın ağrısı, mide bulantısı ve istifra şikayetiyle Karakeçili Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada ilk tedavileri yapılan 5'i çocuk 14 kişi, ambulanslarla Yüksek İhtisas Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Acil Servis bölümünde tedavileri tamamlanan aile, daha sonra hastaneden taburcu edildi.


#kırıkkale
#su zehirlenmesi
2 yıl önce