|

Savaşa son verin!

Nobel ödüllü aktivist Tevekkül Karman, Washington Post gazetesi için “Yemen Savaşı’na son verin” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Karman yazısında, Suudi Arabistan’ın işlediği suçları başkasının üzerine attığını yazdı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:52 - 23/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yemen’in 27 milyon olan nüfusun dörtte üçü şu anda bir tür insani yardım olmadan yaşamını sürdüremez durumda.
Yemen’in 27 milyon olan nüfusun dörtte üçü şu anda bir tür insani yardım olmadan yaşamını sürdüremez durumda.

Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman, Washington Post gazetesi için yazdığı makalede, Yemen’de süren vekalet savaşına dair eleştiriler kaleme aldı.

Karmen, “Yemen Savaşına son verin” başlıklı yazısında, Suudi Arabistan’ın işlediği suçları başkalarının üzerine attığını belirtti. Kaçıkçı cinayetine de değinen Karman, “Bu olay, Suudi Arabistan’ın ülkemde neler yaptığı hakkında farkındalık uyandırmalı” dedi.

SİLAH SATIŞI DURDURULSUN

Karman, savaşı sona erdirmek için ABD ve diğer ülkelerin Suudi Arabistan ve BAE’ye silah satışını durdurması gerektiğine dikkat çekti.

Suudi Arabistan ve BAE’nin öncülüğündeki koalisyonun Yemen’de uyguladığı abluka nedeniyle, ülkede son yüzyılın en büyük insani krizi yaşanıyor. 2015’ten bu yana binlerce sivil yaşamını yitirdi.

Görüşme Aralık’ta

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Yemen için taraflar arasındaki barış görüşmelerinin Aralık ayı başında gerçekleşeceğini duyurdu. Mattis, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin İsveç’te gerçekleşeceğini belirtti. ABD’li bakan Yemen’deki savaşın bitmesi için Suudi Arabistan’la çalışmak zorunda olduklarını iddia etti.

#Tevekkül Karman
#Washington Post
#Yemen
5 yıl önce