|

Bombalı pazar

İstanbul’un 8 farklı bölgesinde dün bomba paniği yaşandı. Fatih’te ses bombası patlarken, Maltepe ve Sultangazi’deki şüpheli paketlerden bomba düzeneği çıktı. Eylemleri PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H üstlendi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:27 - 18/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul’un değişik semtlerine bırakılan şüpheli paketlerden biri patlarken, diğerleri ise uzman ekiplerce etkisiz hale getirdi. Olaylarda şans eseri can ve mal kaybı olmadı. İlk bomba ihbarı Maltepe ilçesinden geldi. Fındıklı Mahallesi’ndeki Zabıta Karakolu önündeki Atatürk büstü önünde bir paket gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Uzmanı ekiplerce fünye ile kontrollü olarak patlatılan paketten el yapımı basınç tesirli bomba çıktı.  

SES BOMBASI KORKUTTU

Fatih’te Millet Caddesi’nde bir patlama sesi duyan vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, bölgeyi şeritle kapatarak güvenlik önlemi aldı. Yapılan incelemede, yol kenarına bırakılan ses bombasının patladığı belirlendi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. 

Sultangazi’de de bir otobüs durağında  üzerinde (YDG-H) yazılı paket gören vatandaşların ihbarı üzerine cadde trafiğe kapatıldı. 

PİKNİK TÜPÜNE BAĞLANMIŞ

Çağrılan uzman ekipler, bomba imha robotu kullanarak paketi fünye ile patlattı. Paketten piknik tüpüne bağlanmış bomba düzeneği çıktı. Alibeyköy, Bayrampaşa, Mecidiyeköy ve Eyüp’de iki ayrı noktaya bırakılan şüpheli paketler de uzmanlarca etkisiz hale getirildi. Bu arada, Kasımpaşa’da polis, şüphe üzerine durdurduğu bir aracı aramak istedi. Polise direnen bu kişiler, vatandaşlarca etkisiz hale getirildi. Koli bantlarıyla bağlanan zanlılar, polise teslim  edildi. Beyoğlu'nda da bombalı eylem hazırlığı içinde olan YDG-H üyesi 3 kişi yakalandı. Eylemleri, PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H üstlendi.

DHKP-C’nin suikast timi yakalandı

Yasadışı terör örgütü DHKP-C’nin suikast timleri yakayı ele verdi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C’nin Kadıköy’de silahlı bir eylem hazırlığında olduğunu belirledi. Örgüt militanlarının içinde bulunduğu bir otomobil, Kadıköy’de durduruldu. Araçta yapılan aramada, eylemlerde kullanılacağı belirlenen 5 adet pompalı tüfek ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

#İstanbul
#Bomba
#YDG-H
#PKK
9 yıl önce