|

Fırat Üniversitesi devletin yanında

Hain darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz’un Türk milletinin iradesine yönelik bir komplo olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “15 Temmuz demokrasi zaferidir” dedi. Demirdağ, O günden bu güne kadar mücadelenin devam ettiğini de belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 15/07/2020 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 16/07/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Kutbeddin Demirdağ
Kutbeddin Demirdağ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, “Türk milletinin iradesi ve Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve halkın Cumhurbaşkanına sahip çıkması darbecilere ders niteliğinde olmuştur’’ dedi. 15 Temmuz’un ülkemizin varlık mücadelesi olduğuna işaret eden Prof. Dr. DEMİRDAĞ, “15 Temmuz demokrasi zaferidir. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimidir. İçimizde bizden görünen fakat ipleri dış güçlerin elinde olan bu ülkenin birlik ve dirliğine kast eden hain bir girişimdi.15 Temmuz bir vatan hainliğiydi, bir ihanetti, bir alçaklıktı. 15 Temmuz, Türkiye’nin milli çıkarlarını zedelemek ve Türkiye’yi dünyada zor durumda bırakmak için dış güçlerin emrinde ‘ajanlık’ faaliyeti yürüten millet düşmanlarının darbe girişimiydi. 15 Temmuz, Türkiye’nin geleceğiyle, istikbaliyle, istiklaliyle ve aziz milletimizin huzuruyla oynamaya yeltenenlerin alçaklığıydı” diye konuştu.


İLK GÜNDEN SOKAĞA ÇIKTIK

Üniversite olarak hain kalkışmanın olduğu ilk dakikalardan itibaren sokaklara çıktıklarını belirten Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “O günden bu güne kadar her platformda hukuk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Devletimize ve demokrasiye kast etmek üzere FETÖ’nün kalkıştığı hain darbe girişimine karşı destan yazan, milli iradeye ve devletimizin bekasına sahip çıkan tüm milletimize şükranlarımı sunuyor,başta 15 Temmuz kahramanlarımız olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

ANMA ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Ayrıca her yıl Fırat Üniversitesi olarak 15 Temmuz’un yıl dönümünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini dile getiren Demirdağ, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fırat Üniversitesi olarak Rektörlüğün karşısında Kültür Parkta 15 Temmuz Temalı Resim – Fotoğraf Sergisi ve Şehitler Yolu Yürüyüş parkuru anma etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini söyledi. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne tehdit oluşturan her türlü terör eylemi ve oluşumlarına karşı birlikte mücadele etme refleksine sahip bir millet olabilmenin yanı sıra, bu tip hain girişimlerin önüne sanatsal bir duruşla da duvar örülebileceğini anlatan sergi, mücadelenin ve bir arada olmanın farklı bir biçimini de gözler önüne seriyor.

ELAZIĞ SOKAKLARI BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

15 Temmuz Temalı Fotoğraf-Resim Sergisinin açılışı ile Fırat Kültür Parkta bulunan yürüyüş parkurundaki ağaçlar 251 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı kırlangıç bayraklarla donatıldı. Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri çerçevesinde, Şiir ve Kahramanlık Türkülerinden oluşan bir konser programı düzenlendi. Programda, Devlet Konservatuvarı ekibi tarafından Kahramanlık Türküleri seslendirildi.

15 Temmuz gecesini anlatan video

  • 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı ortaya konulan destansı mücadeleyi ilk saatlerinden başlayarak anlatan video gösterimi hazırlandı. 15 Temmuz gecesi il kapsamındaki mücadeleye de yer verilecek şekilde hazırlanan 15 Temmuz 2016 tarihinde Elazığ’da darbe girişiminin ilk saatlerinde neler yaşandığını gözler önüne seren video Üniversitenin web sayfası ve sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

Şehit ve gazilere vefa ziyareti

  • 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı mücadele ederken şehit olan ve şehirde bulunan şehitlerin kabristanı ziyaret edildi. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasında bir kahramanlık örneği göstererek darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret etti. Ayrıca yine şehirde ikamet eden ve 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına karşı mücadele eden şehitlerimizin aileleri ziyaret edildi.
#15 Temmuz
#Fırat Üniversitesi
#Kutbeddin Demirdağ
4 yıl önce