|

Misyonerlerin hedefinde görme engelliler var

Dünyanın farklı bölgelerinde kabartma Kur’an hizmeti sağlayan kişi ve kurumları bir araya getiren Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği (IBQS) iftarında konuşan Başkan Selahattin Aydın, “Misyonerlik faaliyetlerinin hedefinde körler var. Körlerin dinlerini değiştirmek için çok ciddi bir çalışma içerisindeler” dedi ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Fatma Çelik
12:40 - 17/05/2019 Cuma
Güncelleme: 16:12 - 17/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği (IBQS) Başkanı Selahattin Aydın
Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği (IBQS) Başkanı Selahattin Aydın

Görme engellilerin Kur'an-ı Kerim’i okuyabilmesini sağlamak ve dünyanın farklı bölgelerinde kabartma Kur’an hizmeti sağlayan kişi ve kurumları bir araya getirmek amacıyla Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği (IBQS), 2014 yılında Tükiye’de kuruldu.

Tüm dünyada geçerli olacak bir kabartma Kur'ân sistemi geliştirmeyi amaçlayan IBQS, eğitim programları düzenleyerek görme engellileri Kur'ân ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Körlerin dinini değiştirmek istiyorlar

Birlik üyeleri ile bir araya geldiğimiz iftar programında Halis Kuralay'ın gerçekleştirdiği Kur’an tilaveti sonrası Başkan Selahattin Aydın’dan yürütmüş oldukları çalışmaları dinledik. Aydın, birlik hakkında ilk olarak şu şekilde konuştu:

Çoğunluk nüfusu Müslümanlardan oluşan ülkelerde yaşayan bizlerin Kur’an-ı Kerim'e ulaşmasında bir sıkıntı yok. Ama özellikle Afrika, Güney Asya, Balkanlar gibi fakir bölgelerde misyonerler çok aktifler. Böyle olunca dünyada din hizmetleri veren kurumlar olarak bir araya gelip bir birlik oluşturalım dedik. Bu maksatla 2014 yılında Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği (IBQS) kuruldu. Şu an 17 üye ülkemiz var."


  • Malavi'de yeni bir birlik kurduk
  • Malavi'nin körleri hedef alan misyonerlik faaliyetlerinin Afrika’daki merkezi olduğunu belirten Aydın, "Burada görme engelli Müslümanların dini ihtiyaçları konusunda herhangi bir çalışma yoktu. Oradaki görme engelli arkadaşlarla birlikte bir birlik kurduk. O kuruluşu da birliğimizin bünyesine katacağız.
  • İşimiz teşkilatlanmak
  • Bizim daha çok işimiz var. İşimiz teşkilatlanmak. Dünya üzerinde kabartma Kur'an eğitimini teşvik etmek, kabartma mushafların standartları ile ortak bir kabartma Kur'an imlası geliştirmek, üyeleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamak, üyeleri arasında iktisadi ve teknik işbirliği oluşturmak, görme engellilere kabartma mushaf ve erişilebilir ortamlarda İslami bilgi kaynakları temin etmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

#Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği
#IBQS
#Başkan Selahattin Aydın
#Görme engelliler
#İftar
5 yıl önce