|

E okul lise taban puanları öğren- 2017 Eokul lise tercih işlemleri

E okul lise taban puanları öğrenmek için hemen tıkla. 8. sınıf öğrencilerinin lise tercihleri için yüzdelik dilimler, kontenjan ve taban puanları açıklandı. 2017 lise taban puanlarını ve tercih işlemleri hakkındaki detaylı bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte eokul giriş sayfası ve detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
16:06 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:30 - 1/07/2017 Cumartesi
Diğer
​E okul lise taban puanları öğren- 2017 Eokul lise tercih işlemleri
​E okul lise taban puanları öğren- 2017 Eokul lise tercih işlemleri

Eokul lise taban puanları öğrenmek için sayfamıza bakabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen e okul sistemi üzerinden TEOG yep sonuçlarını öğrenebilir ve lise taban puanlarını inceleyebilirsiniz. Eokul sistemine giriş yapmak için gereken, yazımızda paylaştığımız bağlantıya tıklamak olacak. 2017 Lise taban puanlarını, yüzdelik dilimleri, kontenjanları ve tercih işlemlerini sizlerle paylaşıyoruz.


2017 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?

Açıklamanın ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG tercih başvuru sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktır. Sonuçların ardından boş kontenjanlar 11 Ağustos 2017 ilan edilecek. Ek kontenjanda ilk başvurular 14 Ağustos 2017 – 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek kontenjanda ilk başvuru sonuçları 21 Ağustos 2017 açıklanacak.

Ek kontenjanda ikinci başvurular 21 Ağustos 2017 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci başvurular yapılacak.

Ek kontenjanda ikinci başvuru sonuçları 28 Ağustos 2017'de açıklanacak. Son kontenjan başvuruları 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 arasında yapılacak. Son kontenjan başvuru sonuçlar 08 Eylül 2017'de açıklanacak.

e-Okul ile ne yapabilirsiniz?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birçok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Okulla ilgili tüm gelişmeleri ve ortak sınavları da e-Okul üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kısaca bahsedilecek olursa:

Karne notları

Devamsızlık sorgulamaları

TEOG sonuçları

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Haftalık ders programları ve bununla ilgili tüm bilgileri e-Okul üzerinden temin edebilirsiniz.

e-Okul nedir ve nasıl giriş yapılır?

e-Okul MEB tarafından velileri bilgilendirmek amaçlı kurulmuş bir portaldır. Bu portal üzerinde iki ayrı giriş bulunmaktadır. Yönetim Paneli ve Veli Bilgilendirme Paneli olarak iki ayrı oluşturuldu.

Veliler kendilerine ait olan kısımdan giriş yaparak yukarıdaki saydığımız özellikleri gerçekleştirebilirken, öğretmenler ise “Yönetim Paneli” üzerinden giriş yaparak öğrencilerle ilgili bilgileri sisteme aktarabiliyorlar.

e-Okul’a giriş yapmak ise oldukça basittir.

Giriş için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

- “Resimdeki Rakamlar” girilmeli

- “Öğrenci T.C. Kimlik Numarası”

- “Öğrencinin T.C. kimlik numarası”

Bu alanları doldurarak sizler için oluşturulmuş bilgi sayfasına ulaşabilirsiniz. e-Okul’u aynı zamanda mobil cihazlarınızdan da indirerek kullanabilirsiniz.

TEOG sonuçları da e-Okul'da

26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavının sonuçları da e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki yerini aldı. Öğrenciler kendilerine ayrılan yerden sisteme giriş yaparak sonuçlara tek tıkla ulaşabilecekler.

#MEB
#Lise taban puanları
#Kontenjanlar
#E Okul
#E okul öğrenci giriş
#2017 Teog yep sonuçları
#lise tercihleri
7 yıl önce