Menü

Geri

EDİSYON   :

TRTRENENARARFRFRRURUURUR
27

Bildirimler

Terör örgütünün uzaktan kumanladı mayınlarla haince yaptığı saldırılarda güvenlik güçlerinin her gün şehit vermesi sinyal karıştırıcı cihazları gündeme getirdi. Terör örgütünün mayınları farklı farklı frekansları kullanarak patlatması nedeniyle saldırıların önüne geçilemiyor. Terör örgütünün kullandığı bir frekans tespit edildiğinde hemen sinyal karıştırıcı cihazla, uzaktan kumandalı patlayıcılar etkisiz hale getiriliyor. Ancak terör örgütü bu kez de farklı frekansları kullanmaya başlayınca sinyal karıştırıcı işlevsiz hale geliyor. Bu nedenle güvenlik güçleri ile terör örgütü arasında silahlı çatışmanın yanında adeta teknoloji savaşı yaşanıyor.

Sinyal karıştırcı cihazlar bütün dünyada ve Türkiye'de kullanılıyor. Güvenlik güçlerinin elinde de sinyal karıştırcı cihazlar var. Öyleyse neden bu saldırıların önüne geçilemiyor? Elektronik mühendisleri, sinyal karıştırıcı cihazların kullanılabilmesi için terör örgütünün kullandığı frekansların bilinmesinin şart olduğunu kaydettiler. Son olarak TÜRKSAT Genel Müdürü Osman Dur, sinyal karıştırıcı cihaz ürettiklerini açıklamıştı. Yanlış anlaşılmalardan şikayet eden Dur, terör örgütünün kullandığı frekansların uydudan karıştırılacağı yönünde bir yanlış anlaşılma ortaya çıktığını söyledi. Kendilerinin geliştirdiği sistemin uydu ile ilgisi olmadığını vurgulayan Dur, "Bu bütün dünyada kullanılan teknolojik bir alettir. Biz de benzer bir cihaz geliştirdik" dedi.

Yorumlar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...

10 saniye sonra yönlendirileceksiniz...