|

FETÖ’yle ilgim yok

MASAK Başkanlığı’ndan Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Mürsel Ali Kaplan, "FETÖ ile uzaktan yakından bir bağlantımız olmadı, olamaz da” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:56 - 6/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı'ndan Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Mürsel Ali Kaplan, geçtiğimiz hafta Koza-İpek Grubu'na yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında başlatılan operasyon ile kendisinin bağlantılı hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Paralel yapıya yakın gazetelerde MASAK başkanlığından 'Paralel yapıya yakın' olduğu gerekçesiyle alındığı ima edilen haberlerin yapıldığını dile getiren Kaplan, 'linç' kampanyasına kendisinin alet edilmeye çalışıldığını kaydetti. Kaplan, “Haberlerde 'Hükümetin 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından kamu kurumlarında başlattığı cadı avından MASAK da nasibini almıştı. MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan, 17 Aralık sonrası görevden alınmıştı' ifadeleri kullanılarak paralel yapıya yakın olduğum yönünde intiba oluşturuluyor” dedi.



TENZİLİ RÜTBE OLMADI

Müsteşar Yardımcılığı görevinin bir tenzili rütbe olmadığını, aksine MASAK Başkanlığı'na göre bir yükselme görevi olduğuna işaret eden Kaplan, “Bu çerçevede son günlerde artarak devam eden bir linç kampanyasına alet edilmeye, imalı şekilde ya da doğrudan FETÖ ile bağlantılı gibi gösterilmeye çalışılıyorum” diye konuştu. Kaplan, “23 yıllık başarılı kamu yönetimi ve tüm hayatımın hiçbir aşamasında, 'devlet içinde çöreklenen paralel yapı' ya da FETÖ ile uzaktan yakından bir bağlantımız olmadı, olamaz da. Bize bu iftirayı atmaya çalışanlar ya da bundan beklentisi olanlar bilsinler ki, bu iftira bizde tutmaz. Bu şekilde gazetecilik yaptığını sanan başta Nazlı Ilıcak olmak üzere tüm müfterilere karşı dava açma haklarımızı kullanacağımı, ama esas olan Allah'ın ilahi adaletine güveniyor ve Mahşerde hesaplaşacağımı bildiriyorum” ifadelerini kullandı.


#FETÖ
#Mürsel Ali Kaplan
#MASAK Başkanlığı
#Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı
9 yıl önce