|

Fransız haber ajansı mercek altına aldı: Türk cenneti

Çıldır Gölü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Franız haber ajansı AFP Çıldır Gölü'nü gündemine aldı. Haber ajansında 123 kilometre karelik bir alanı kaplayan gölün martı, kuğu ve kaz gibi kuşlar için yazın "cennet" olduğu yazıldı.

15:01 - 16/02/2022 Çarşamba
Güncelleme: 15:09 - 16/02/2022 Çarşamba
Diğer
Fransız haber ajansı Çıldır Gölü'nü mercek altına aldı.
Fransız haber ajansı Çıldır Gölü'nü mercek altına aldı.

Çıldır Gölü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Franız haber ajansı AFP Çıldır Gölü'nü gündemine aldı.

Haber ajansında 123 kilometre karelik bir alanı kaplayan gölün martı, kuğu ve kaz gibi kuşlar için yazın "cennet" olduğu yazıldı.

"Uzun ve sert geçen kışınsa nadiren hareketlilik var. Dolayısıyla enflasyonun ocakta yüzde 50'ye ulaştığı bir ülkede turistleri atlı kızaklara bindirmek, bölge sakinlerine küçük de olsa maddi destek sağlıyor." ifadelerine yer verildi.

DAHA ÇOK TURİST GELİYOR

Haberde ayrıca Doğu Ekspresi sayesinde bölgeye daha zengin turistlerin gitmeye başladığı vurgulanırken, aralık ve mart arasında göldeki buzun kalınlığının arttığına dikkat çekildi.

Gölde atıyla kızakçılık yapan Orhan Göller de "Şu an buzun kalınlığı 25 santimetre ancak 40 santimetreye ulaşabiliyor" dedi.


#doğu ekspresi
#çıldır
#afp
2 yıl önce