|

Kandıra suikasti

Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Vücuduna iki kurşun isabet eden Aktürk, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Polis, Yeşilova kavşağında başka bir araçtan ateş edip Aktürk’ü öldürerek kayıplara karışan saldırganların peşinde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:21 - 17/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi, dün sabah cezaevi müdürünün ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla sarsıldı. Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, otomobilinde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, sabah saat 08:20 civarında 06 BP 4576 plakalı otomobiliyle lojmandan ayrılan Aktürk, Yeşilova kavşağında başka bir araca binen saldırganlar tarafından silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 2 kurşun isabet eden Aktürk, aracın şoförü infaz koruma memuru tarafından Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. 16 ve 12 yaşlarında iki çocuk babası Aktürk, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.







KATİLLER ARAŞTIRILIYOR


Olaya ilişkin açıklama yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cezaevi Müdürü Aktürk'e yönelik suikaste ilişkin çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü belirterek “Hem adli hem de istihbarat anlamında” dedi. Aktürk'ün Kandıra'ya bir yıl önce atandığı bilgisini veren Güzeloğlu, “Çok üzüntülüyüz, görevi başında şehit edildi. Kendisine rahmet diliyoruz” açıklaması yaptı.



DHKP-C SALDIRISI MI


Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise olayın terör saldırı olarak değerlendirdiklerine işaret ederek, “Elimizdeki tüm veriler, her türlü alternatif değerlendiriliyor” diye konuştu. Bu arada, saldırıyı gerçekleştirenlerin kullandığı otomobilin plakasının sahte olduğu, olayla ilgili terör örgütü DHKP-C'nin üzerinde durulduğu öğrenildi. Çeşitli illerde cezaevi müdürü olarak çalışan Aktürk, Kandıra'dan önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü yapıyordu. Osmaniye'den önce de Konya'da görev yapan Aktürk'ün tayini bir yıl önce Kandıra Cezaevi'ne çıkmıştı.







Görevini iyi yaptığı için...


Şehit cezaevi müdürü İsmet Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Burada yaptığı konuşmada Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, ağlamayacaklarını, düşmanı güldürmeyeceklerini ifade ederek “Mekanı cennet olsun. Çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, beyefendiliğiyle bizim gönlümüzde taht kurmuştu. Sayın müdürümüz, görevini en iyi şekilde yaptığı için bu muameleye tabi tutuldu. Biz terörü lanetliyoruz” dedi. Bu sırada Aktürk'ün acılı eşi Gülay Aktürk, güçlükle sakinleştirildi. Törenin ardından Aktürk'ün cenazesi, memleketi Adana'ya gönderildi.



#İsmet Aktürk
#Hasan Basri Güzeloğlu
#Kandıra
9 yıl önce