|

TBMM'de kritik toplantı başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) darbe girişiminin ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında olağanüstü toplandı. Kahraman, "Bu bir tür terördür. Kalkışma başarılı olamamıştır. Milletimizin kararlılığı, emniyetimizin ve askerlerimizin basiretiyle bu konuda galip geldik. Kısa zamanda bu yaraları saracağımıza inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
17:26 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:28 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında yaptığı toplantıda şehitler içine saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Kahraman, daha sonra İstiklal Marşı'nın diğer 8 kıtasını okudu.



Marş okunmasından sonra Meclis Başkanı Kahraman konuşma yaptı:



Bütün millet olarak tek vücuduz. Milletimizi temsil eden herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.Yargıtay Başkanı ve yargı mensupları, yabancı misyon şefleri burada ve biz milletvekilleri olarak, hiçbir parti farkı gözetmeksizin yekvücut olarak buradayız. Danıştay üyelerimiz teşrif etmişler. Milletimize bunu yaşatanlar müstehak cezaya çarptırılacaktır. Ülkemizin kendisine yakışır bir duruş sergilemesi bazı güçleri rahatsız etmektedir. Meclisimiz de dahil olmak üzere birçok kamu binası saldırıya maruz kalmıştır. Meclisimize bomba atılmıştır. Silahları, devlete ve millete yöneltmişlerdir. Milletin büyüttüğü, beslediği, silah verdiği unsurlar milletin kalbine silahı dayamıştır. Bütün milletimize geçmiş olsun diyorum. Bu bir tür terördür. Kalkışma başarılı olamamıştır. Milletimizin kararlılığı, emniyetimizin ve askerlerimizin basiretiyle galip geldik. Devlet bu olayın sorumlularının çıkmasını inşallah sağlayacaktır. Sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Bugünler de geçecektir. Birlikte olunca kolaylık vardır. Dün akşam TBMM burada bir demokrasi nöbetinde bulundu. Parti farkı gözetmeksizin aynı duyguyla birarada olundu. AK Parti, CHP ve MHP yetkilileri buraya geldi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bu toplantıya katılacaklarını her türlü darbeye karşı olduklarını belirttiler. Saldırganlar tarafından öldürülen tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberlik zamanıdır, yaraları sarma zamanıdır. Egemenlik millete aittir. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü ve hakkı olmayacaktır. Güvenlik güçlerimiz de büyük bir gayret göstermiştir. Toplumumuz kısa bir sürede normal hayatına dönecektir. Bu geçici bir hadise olmuş ve kalkmıştır. Kısa zamanda bu yaraları saracağımıza inanıyorum.



#TBMM
#İstiklal Marşı
8 yıl önce