|

Kuru vaatle olsaydı Uzan seçilirdi

Anadolu’yu gezerek seçimin nabzını tutan Yeni Şafak ve tvnet ekipleri Adana ve Bolu’daydı. Adanalı Şerif Tümer, muhalefetin uçuk vaatlerine tepki gösterek, “Muhalefetin vaatleriyle Türkiye yürümez. Eğer yürüseydi Cem Uzan yüzde 60’la gelirdi” dedi. Bolulu seçmen ise ‘yıkanın değil yapanın yanında olacaklarını’ söyleyerek “Adayımız Erdoğan” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:04 - 31/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yunus Emre Çoban, arkadaşlarıyla birlikte seçim otobüsümüze gelerek muhabirlerimiz Fazlı Şahan ve Nur Banu Aras’ın sorularını cevapladı.
Yunus Emre Çoban, arkadaşlarıyla birlikte seçim otobüsümüze gelerek muhabirlerimiz Fazlı Şahan ve Nur Banu Aras’ın sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve tvnet ekibinin 24 Haziran seçimleri öncesinde yeni durağı Adana oldu. Cumhur İttifakı’nı “iki devin birleşmesi” olarak niteleyen Adanalılar, 24 Haziran seçimleri için ‘Rabia’ mesajı veriyor. Adanalı seçmenin, 24 Haziran'dan beklentileri şöyle:

VAR OLACAĞIZ !

Emekli Hakan Işık, “Bu seçimde sandığa parti kimliğimizi bir kenara bırakıp öyle gitmeliyiz. 24 Haziran’da ya var olacağız ya da IMF’ye esir olacağız” ifadelerini kullandı.

UZAN HATIRLATMASI

AK Parti’ye ilk defa oy vereceğini söyleyen Şerif Tümer, muhalefetin vaatlerine tepkili. Tümer, “Muhalefetin verdiği vaatlerle Türkiye yürümez. Eğer yürüseydi Cem Uzan yüzde 60’la gelirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk ve Turgut Özal’dan sonra en iyi lider diyebiliriz” diye konuştu.


ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK

AK Parti ve MHP’nin seçimlere Cumhur İttifakı ile girmesini olumlu bulduğunu söyleyen Onur Koca “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diğerlerine fark atarak kazanır. Erdoğan'ın özellikle dış ülkelere karşı dik bir duruşu var. Artık eski Türkiye yok” dedi.



İLK TURDA ALACAK

Bekir Sarman da, “Seçimlerde vatandaş elele verip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha güçlü bir Türkiye’ye adım atacak. Yeni bir yönetim sistemine geçiyoruz; bunun bizim için önemli bir sistem olacağını düşünüyorum. Çünkü AK Parti ile yakalanan istikrar yeni sistem ile daha pekişmiş olacak” derken, Erdoğan’ın ipi ilk turda göğüsleyeceğini belirtti.

AMAÇLARI İÇ SAVAŞ

Fevzi Şanlı, “Cumhurbaşkanımız olmasaydı Türkiye, Irak ve Suriye gibi olurdu. Millet İttifakı'nın amacı Türkiye'yi dış güçlere teslim etmek. Ama başaramayacaklar” dedi.


SÖZÜNÜ TUTMUYOR

Sadık Gürler şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu 8 seferdir seçimi kaybediyor 'kazanmazsam çekileceğim' diyor ama aldığı her yenilginin ardından sözünü tutmuyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de attığı ittifak adımı için çok teşekkür ediyoruz ve destekliyoruz.”


DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR

Bici bici satan Mehmet Salih Noyan, “Sandığa Türkiye üzerinde oynanan oyunlar için gideceğim. Erdoğan, dünyaya meydan okuyor. İsrail’e, ABD’ye meydan okuyor. Böyle bir adamın arkasından gitmeyeceğiz de kimin arkasından gideceğiz” diye sordu.

Rakibi yok

16 Nisan halkoylamasında evet oyu verdiğini söyleyen Yunus Emre Çoban “Diğer cumhurbaşkanı adayları ile karşılaştırdığımızda şu anda Erdoğan’ın rakibi yok” derken genç milletvekilliğine de destek verdi.


İki devin birleşmesi

Tarihi Taş Köprü’de konuştuğumuz Çiğdem Ayağ ‘Rabia’ işareti yaparak şunları söyledi: “Dış ülkeler benim cumhurbaşkanıma çeşitli planlar kuruyorsa cumhurbaşkanımız kesinlikle seçilmesi gereken doğru kişidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kurduğu ittifakı da destekliyoruz. İki devin biraraya gelmesi Türkiye için güzel sonuçlar doğuracaktır.”

#Adana
#Seçim
6 yıl önce