|

Terim'e protesto

F.Bahçe taraftarları, milli takımdan gönderildikten sonra TFF'ye açtığı tazminat davasıyla eleştirilerin hedefi olan Terim'e protestoda bulundu. Tribünler ayrıca, Terim'in karıştığı kavgayla sürecin fitilini ateşleyen restoran işletmecisi Selahattin Aydoğdu lehine de tezahüratlar yaparak tepkilerini devam ettirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 05:17 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
​F.Bahçe taraftarları, milli takımdan gönderildikten sonra TFF'ye açtığı tazminat davasıyla eleştirilerin hedefi olan Terim'e protestoda bulundu.
​F.Bahçe taraftarları, milli takımdan gönderildikten sonra TFF'ye açtığı tazminat davasıyla eleştirilerin hedefi olan Terim'e protestoda bulundu.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'de oynanan derbiye sarı-lacivertli taraftarların, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'e yönelik protestosu damga vurdu. Galatasaraya'a gelmeden önce A Milli Futbol Takımı'nda görev alan Terim, Türkiye Futbol Feederasyonu tarafından görevinden alınmış ve ardından açtığı tazminat davasıyla kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. TFF'den alacağı 3.5 milyon Euro tutarındaki tazminatı kaçırmamak için sarı-kırmızılı kulüple 1905 TL gibi sembolik bir sözleşmeye imza atan Terim'in, bu hamlesi de kamuoyundaki memnunniyetsizliği artırmıştı. Terim'in, TFF'deki görevine son verilmesi ise kamuoyunda 'Kebapçı Selahattin' olarak tanınan, TFF üyesi Selahattin Aydoğdu'nun restoranını damatlarıyla beraber basmasının ardından gerçekleşmişti. Sarı-lacivertli taraftarlar, bütün bu yaşananlara da gönderme yaparak, 'Kebapçı Selo' tezahüratında bulunurlarken tribünlerde açılan Selahattin Aydoğdu pankarları da dikkat çekti.

19 YILA ÖZEL KOREOGRAFİ

Sarı-kırmızılı takımın, 19 yıldır Kadıköy'de kendilerine üstünlük kuramamasına göndermede bulunan sarı-lacivertli tribünler, görsel bir şölene de imza attı. Bir tirbünde G.Saray'ın Kadıköy'de son galibiyetinin 1999'da olduğu belirtilerek, "Gelenekte 19. yıl" pankartı açıldı. Aynı tribünde bir F.Bahçeli bir taraftarının tek eliyle ağlayan aslanın boğazını sıktığı görsel de kullanıldı.

Bir puan kötü değil

Golsüz biten maçta yaptığı kuratırşlarla dikkatleri çeken isimlerden olan Galatasaraylı Muslera, galibiyeti hak eden taraf olduklarının altını çizerken, “Çok büyük bir derbi, buraya gelirken de kazanmak için geldik. Son dakikalarda da kazanmak için fırsatlar yakaladık. Oyun durmadı ve sürekli aktı. İki tarafın da bulduğu pozisyonlar vardı. Kazanmak istiyorduk ancak bir puan da bizim için kötü değil” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe derbisinde 13 maç sonra ilk 11'de sahaya çıkan ancak ikinci yarıda sakatlanarak oyundan alınan Fernando ise “Buradaki atmosferi bilerekgeldik, kazanmak istiyorduk ve bunun için de her şeyi yaptık. Son anlarda birçok pozisyon yakaladık ama olmadı. Galibiyet alamadık ama beraberliğin de bizim için kötü olduğunu söyleyemem. Sakatlığım konusunda endişelenecek bir durum yok, uzun zamandır oynamıyordum ve özellikle ikinci yarıda bazı sıkıntılar yaşadım ve devam edemedim” dedi.

Hoparlör misillemesi

F.Bahçe'den ligin ilk yarısında Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçta yaşanan hoparlör olayına misilleme geldi. İlk yarıdaki derbide sarı-lacivertli taraftarların yer aldığı tribüne yerleştirilen hoparlörlerle yüksek sesli müzik yayını yapılırken, aynı şekilde Kadıköy'deki maçta da G.Saray tribünün önüne dev hoparlörler yerleştirildi ve yüksek sesli müzik yayını yapıldı.

Dev derbi kapalı gişe oynandı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Ülker Stadı'nda oynanan derbide tribünler tamamen doldu. Fenerbahçeli taraftarlar kendileri için satışa sunulan biletleri tamamen tüketirken, tek bir koltuk bile seyircisiz kalmadı. Aynı zamanda Galatasaraylılar'ın da kendileri için ayrılan biletleri tüketmesiyle dev derbi kapalı gişe oynandı.

  • Derbide Zeytin Dalı'na ortak destek
  • Karşılaşmayı Ülker Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde izleyen Galatasaray taraftarları, Afrin'deki terör unsurlarını temizlemek için Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten Mehmetçikler'i unutmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlara ayrılan tirbüne asılan 'Çanakkale Ruhu Afrin'de', ‘Çanakkale’den Afrin’e Mehmetçik ve millet el ele’ pankartları dikkat çekti. Öte yandan iki takımın taraftarı ortak tezahürat yaparak, özlenen bir görüntü sergiledi. Fenerbahçe taraftarının başlattığı "Vatan sana canım feda" tezahüratına sarı-kırmızılı taraftarlar katılınca ortaya güzel görüntüler çıktı. Daha sonra Galatasaraylı taraftarların "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratına da Fenerbahçeli taraftarlar alkışla karşılık verdi.
#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Fatih Terim
6 yıl önce