|

Sınırları aşan ezgiler

Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin, “Yüreklerde Biriz” adlı albümüyle müzikseverlerle buluştu. Sanatçı bu albümüyle Azerbaycan ve Türkiye arasındaki sarsılmaz bağlara, milli ve manevi değerlere renk katmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 19:31 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Azerbaycan'ın sevilen sanatçısı Azerin, çıkarmış olduğu “Yüreklerde Biriz” albümüyle, Azerbaycan ve Türkiye arasında tarihten, ortak kader ve kültürden gelen derin bağları kendine has yorumuyla seslendiriyor. Sanatı milli değerler için kullanan sanatçı Azerin, hem kendi isteği hem de sevenlerinin ısrarlı talepleri nedeniyle bu albümü çıkarmaya karar verdiğini belirterek “Biz aynı soyu taşıyan, dini bir olan, dili bir olan, aynı âdet ve ananelere sahip olan ve tarih boyunca kardeş olan bir halkız. Et ve tırnak misali bir ve beraber olmuşuz. Mesela albümde seslendirdiğim "Çırpınırdı Karadeniz" 1. Dünya Savaşı'nda Ermenilerin Azerbaycan'da yaptığı katliamı önlemek için gönderilen Kafkas İslam Ordusu için yazılmış bir eser. Yine Çanakkale Geçilmez isimli eser, bugünlerde 100. yılını birlikte kutladığımız Çanakkale Zaferi'ni anlatıyor” diyor.



TÜRKİYE BENİM VATANIM


Türkiye ve Azerbaycan halkı arasında var olan sevgiyi, birlik ve beraberliği söylediği müzikle göstermek istediğini söyleyen sanatçı “Aramızda sınırlar olsa da kalbimizde sınır olmadı. Biz hep bir olduk; yüreklerde, ülkülerde, mefkûrede.. Bir olmamızın en büyük kanıtı, beraber söylediğimiz türkülerimizdir. Azerbaycan da Türkiye de benim için vatandır. Senelerdir beni seven insanlar benden bu albümü bekliyorlardı. Albümün piyasaya çıkacağının duyulmasıyla beraber, bu albümü bekleyenler, en az benim kadar heyecanlandı. Bunu hissettiğimi çok rahat söyleyebilirim. Albüm daha yeni, çıkalı bir hafta olmasına rağmen çok güzel tepkiler alıyorum” diyor.







BU ALBÜM BİR BAŞLANGIÇ


Bu ve benzeri çalışmaları yapmaya devam edeceğini söyleyen Azerin, “Bu albüm, hem benim için hem yapımcım için bir başlangıç. İleride Allah izin verirse çalışmalarımız devam eder diye düşünüyorum. Bizim kendi öz kültürümüze katkımız, milletimizin hikâyesini aktarmanın bir biçimi olan türkülerimizi paylaşmamız sahnelerde devam ediyor olsa da bunları kayıt altına alıp arşivlere kazandırmamız da gerekir. Yani türkülerimizi gelecek nesillere aktarmamız için bir-iki albüm yeterli olmaz" ifadelerini kullanıyor.




#Azerin
#Yüreklerde Biriz
#Azerbaycan
9 yıl önce