|

KKTC'de Rum pasaportu skandalı

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun eşi ve iki kızı ile hükümet üyelerinin AB üyesi olan Rum kesimi pasaportu taşıdıkları ortaya çıktı.

00:00 - 20/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 07:56 - 20/01/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
KKTC'de Rum pasaportu skandalı
KKTC'de Rum pasaportu skandalı

Kıbrıs'ta birleşme görüşmeleri yapıldığı sırada 'Uzlaşıya varılmış bölünme en iyi çözümdür' açıklamaları yapan KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun ailesi, bakanları ve KKTC Meclis Başkanı dahil 'Rum Pasaportu' aldıkları ortaya çıktı. Türkiye ve KKTC'nin uluslarası platformda 'uzlaşmayan taraf' görüntüsü vermemek için çabalarken Eroğlu 'uzlaşmaz' olmakla eleştirilmişti.


KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Kıbrıs Rum kesimi'nin Kıbrıslı Türklere verdiği kimlik ve pasaportları propaganda amaçcıyla kullandığını belirterek, KKTC'lilere bu pasaport ve kimlikleri iade etme çağrısı yapmıştı. KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve eşi Sonay Bozer, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Ekonomi Bakanı Suat Atun, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayımzade, Merkez Bankası Yönetimi'nden Tuncer Arifoğlu ile birlikte Başbakan Derviş Eroğlu'nun kızları Haslet ve Gencay Eroğlu'nun Rum pasaportu aldığı öğrenildli. Rum Yönetimi'nin Kıbrıs Cumhuriyeti ibaresi bulunan pasaportları kulananları vatan haini ilan eden KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Rauf Kürşat Denktaş da Rum pasaportu almıştı. (STAR)

14 yıl önce