|

Odun izdihamı

Yunanistan-Makedonya sınırındaki mülteci kampında odun izdihamı yaşandı. Mülteciler, kampa yakıt amaçlı kullanılmak için getirilen odunlardan alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 22:52 - 7/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Brüksel'de göçmen kriziyle ilgili zirve yaoılırken mültecilerin bulunduğu kamplardan yürek burkan kareler gelmeye devam ediyor. Buna son örnek Yunanistan-Makedonya sınırında yer alan İdomeni kasabasındaki mülteci kampı oldu. Kampa, yakıt amaçlı kullanılmak için getirilen odunları taşıyan kamyonun önünde izdiham oluştu. Makedonya'ya girmek için sınırdaki kampta bekleyişleri süren çok sayıdaki mülteci, odunlardan alabilmek için birbiriyle yarıştı. Odunları taşıyan kamyonun önünü kesen mülteciler izdihama sebep oldu.



YEMEK İÇİN UZUN KUYRUKLAR




Öte yandan, kamptaki mülteciler, görevlilerce verilen yemeğe ulaşabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Ayrıca, mülteciler, kamptaki sağlık kuruluşları önünde de uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu arada, yüzlerce mülteci, ellerindeki kayıt belgeleri ile Makedonya sınırındaki bekleyişlerini sürdürürken, sınır noktasının iki tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı.


#Yunanistan-Makedonya sınırı
#müteciler
#mülteci kampları
8 yıl önce