|

Faizler yıl sonunda yüzde 12,5'e iner

ABN Amro, Türkiye'de büyümenin yüzde 5.5'in üzerinde kalacağını, enflasyonun ise yüzde 8'in altına ineceğini tahmin etti.

Yeni Şafak
00:00 - 6/05/2005 Cuma
Güncelleme: 14:57 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yatırım bankası ABN Amro, Türkiye'de ekonomik büyümenin yüzde 5.5'in üzerinde kalacağını öngörürken, enflasyonun yüzde 8 düzeyine ineceğini öngördü. ABN Amro Başekonomisti Debbie Orgill, TÜFE'nin 8'lik hedefin altında bulunduğunu belirterek, 2006 yılında da yüzde 5-6 seviyelerine inmesini beklediklerini söyledi. Faizlerdeki gerilemenin süreceğini ifade eden Orgill, faizlerin bu yıl sonunda yüzde 12,5; önümüzdeki yıl ise yüzde 10'a gerileyeceğini öngördü.

Orgill, bu gelişmelerle birlikte doların YTL karşısında 1,30 seviyelerine yaklaşacağını, 2006 sonunda ise 1,20 seviyesinde olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Sendikasyon talebi artacak
Orgill, ekonomideki hızlı büyüme ve enflasyondaki düşüşün sendikasyon kredilerine talebi en az yüzde 20 oranında artıracağını öngördü. ABN Amro'nun tahminlerine göre, sendikasyon kredisi toplamı yıl sonu itibariyle 10 milyar doları aşması beklenirken; bu kredilerin ağırlıklı olarak özelleştirme bağlantılı yatırımların finansmanında ve şirket satın almalarında kullanılacağını öngördü.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce