|

Venezuela’yla 5 anlaşma

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türk işadamlarını 5 anlaşmayla ülkesine davet etti. Türkiye ile turizm, ticaret, tarım ve güvenlik alanında anlaşmaya vardıklarını belirten Maduro, “ Venezuela da fırsatların olduğu bir ülke. Size her türlü şartı sağlamaya hazırız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, iki ülke arasında varılan yeni anlaşmalara vurgu yaparak işbirliği çağrısında bulundu. Türkiye-Venezuela İş Forumu’nda konuşan Maduro, Türkiye’de son derece yoğun ama verimli bir gün geçirdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede ise ülkeler arası çalışma fırsatlarını değerlendirdiklerini anlattı.

YATIRIMLARI ARTIRMAK İSTİYORUZ

Nicolas Maduro, Türkiye ve Venezuela arasında turizm, ticaret, tarım ve güvenlik alanında 5 anlaşma imzalandığını söyledi. Venezuela’nın eski Devlet Başkanı Hugo Chavez döneminde de Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Maduro, o zaman da iki ülke arasındaki yatırımları artırmak istediklerini ancak kalıcı iş birliğini sağlamada bazı zorluklarla karşılaştıklarını ve ülkesinde yaşanan dönüşüm nedeniyle arzu edilen ilerlemeyi gerçekleştiremediklerini ifade etti. Maduro, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir etaba girdiğini belirterek, “Çok ısrarlı bir şekilde Venezuela’da yeni bir ekonomik model oluşturacağız. Çok verimli olacak, arzumuz zenginliği çeşitlendirmek” diye konuştu.

Venezuela’nın son 100 senede petrol geliriyle geçinen bir ülke olduğunu aktaran Maduro, bunun da her şeyi ithal etme alışkanlığı yarattığını dile getirdi. Çok ısrarlı bir şekilde Venezuela’da yeni bir ekonomik model oluşturacaklarını vurgulayan Maduro, Türk müteahhitlere iş çıkabileceğini kaydetti.

  • TÜRKİYE'DE KALİTELİ ÜRÜN ÇOK
  • Forumda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hicarcıklıoğlu ise “Efsanevi lider Hugo Chávez zamanında başlayan ve Maduro zamanında devam eden kaynakların adil dağıtılması politikasını yakından takip ediyoruz” dedi. Venezuela’da yaşanan sıkıntılar dolayısıyla son 5 yılda ikili ticaret hacminin 83 milyon dolar seviyesine kadar düştüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, Türk şirketlerinin Venezuela’nın tarım, gıda, ilaç ve temizlik malzemeleri konusundaki acil ihtiyaçlarını, en iyi kalitede en rekabetçi fiyatlarla karşılayabileceğini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Venezuela’da kullanılmayan milyonlarca hektar tarım arazisi olduğunu da vurguladı.
#Venezuela
#Türkiye
#Rifat Hicarcıklıoğlu
#Nicolas Maduro
7 yıl önce