|

Cami inşaatı yargıyı bekleyecek

Validebağı Korusu yakınındaki cami inşaatı için eylemciler ile belediye masaya oturdu. Toplantıdan mahkeme süreci bitene kadar inşaatı durdurma kararı çıktı. Mahallelinin eylemcilere tepkisi ise sürüyor: Hiçbiri burada oturmuyor.

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:18 - 29/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cami inşaatı yargıyı bekleyecek
Cami inşaatı yargıyı bekleyecek

İstanbul Üsküdar'daki Validebağı korusu yakınındaki beton arsaya ilişkin tartışmalar dün devam etti. Mahalle ile ilgisi olmayanların çoğunlukta olduğu bir grup bekleyişini sürdürdü, zaman zaman da polisle karşı karşıya geldi. Ancak tansiyon akşam saatlerinde gelen bir haberle düştü. Koru yakınındaki 'beton' alana yapılacak inşaatın mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.

KARARA RAĞMEN EYLEM İNADI

Üsküdar Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda, Üsküdar Belediyesi ve Validebağ gönüllüleri masaya oturdu. Belediye ile çalışmaların durdurulması konusunda uzlaşıldı. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna eylem alanına toplanan kalabalığa yaptığı açıklamada, Kaymakamlıkta toplantı yaptıklarını ve 30 Ekim günü inşaatın durdurulacağını söyledi. eylemciler, polis ve zabıta bölgeden ayrılana kadar, direnişe devam edeceklerini açıkladı.Mahkeme sonucuna göre cami ile ilgili çalışmalar tekrar gündeme gelecek.

Öte yandan mahallelinin eylemcilere tepkisi de sürüyor. Yapımı devam eden caminin 'Koru Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği' üyesi Harun Çalışkan ise caminin Validebağı ile hiç bir alakası olmadığını söyledi.

BURADA OTURMUYORLAR

Eylemcilerin cami tamamlandıktan sonra karşılarına çıkacak güzel manzara karşısında pişman olacaklarını söyleyen Çalışkan, 'Caminin etrafı yeşillikler ile donatılacak. Burası betondu artık yeşil olacak. Çevrenin ağaçlandırılacağını gören eylemciler yaptıklarına pişman olacak. Cami yapımı burada kaçınılmazdır' şeklinde konuştu.

Camiye ihtiyaç yok diyenlerin mahallede bile oturmadığının altını çizen Çalışkan, 'Camiye gitmeyen ve burada oturmayanlar zorluğu anlayamaz. Camiye gidenler sadece uzaklığını bilir' dedi.

Acıya rağmen baretli halay!

Validebağı'nda devam eden cami karşıtı eylemler gerçek yüzünü göstermeye başladı. Önceki gün Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen ve 18 maden işçisinin mahsur kaldığı kaza tüm Türkiye'yi hüzne boğdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları tüm yurtta iptal edildi. Türkiye maden işçilerinden umutlu bir haber beklerken, günlerdir doğa sevgisi bahanesiyle gündeme oturan Validebağı eylemcileri geceden hazırladıkları kömür, baret ve pankartlar ile kısa bir süre şov yapıp müzik söyleyip halay çekti.

10 yıl önce