|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından kendisi hakkında mesnetsiz açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yanıt verdi. "Netanyahu kendine gel. Sen 7 yaşındaki çocukları katleden bir zalimsin" diyen Erdoğan, "Kendi iç seçimleriniz için bizi tahrik etmeyin. Yaptıklarınızın hesabını size uluslararası camiada soracağız" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
14:35 - 13/03/2019 Wednesday
Güncelleme: 15:26 - 13/03/2019 Wednesday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Gazeteciler ve hakimler hapishanelerini doldururken, diktatör Erdoğan İsrail'in demokrasisine saldırıyor" ifadelerine sert sözlerle yanıt verdi.


"İsrail, Müslümanların onur davası olan Mescid-i Aksa’yı postallarıyla kirletmeye cüret etti" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde birileri ezanımızı ıslıklar da İsrail durur mu? Onlar da Mescidi Aksa’yı, Kubbetüs Sahra’yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler.

İsrail'in başındaki o soyguncu... Neden yargılanıyor Netanyahu ve karısı? Soygundan. Diyor ki, Türkiye'de diyor gazeteciler cezaevinde, oradan bize ders vermesin diyor.

Kutsal mabedimizi, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme. Biz hiçbir Museviye zulmetmedik. Bunların hesabını uluslararası camiada soracağız. Kudüs davasını bizlere kimse unutturamaz."

#Recep Tayyip Erdoğan
#İsrail
5 years ago