|

HDP’den Meclis’e toplanma çağrısı

Suruç'taki katliamın ardından HDP, MYK'yı olağanüstü topladı. Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, toplantının ardından yaptığı açıklamada, TBMM'ye olağanüstü toplanma çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:12 - 22/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Demirtaş, “Öncelikle Meclis Başkanı'na çağrı yapıyoruz. İlk yetki ondadır. Bizler 80 milletvekili imzamızla hazırız” dedi. Demirtaş, “Üç temel gündemle Parlamento toplanmalıdır. Birincisi, Çözüm Süreci. İkincisi, Türkiye'nin Rojava bölgesiyle ilişkileri ne olacak. Bütün bunları Parlamento'nun bir kararla netleştirmesi lazım. Dış politika ve IŞİD tehdidi de üçüncü gündemimiz olmalıdır. Parlamento, yeni kurulacak hükümete referans olacak, yol gösterecek kararlar almalıdır” diye konuştu. Demirtaş, Suruç'ta da açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete suçlamalar yönelti.



TAZİYE ÇARPITMASI


Cumhurbaşkanı'nın KKTC'de canlı yayında yaptığı taziye açıklamasını görmezden gelerek 'Erdoğan taziye dilemedi' iddiasında bulunan Demirtaş, “DAEŞ Erdoğan, tarafından savunuluyor. Türkiye saldırılara kayıtsız kalıyor” ifadelerini kulllandı. Öte yandan, HDP Genel Merkezi girişi ve önünde güvenlik önlemleri arttırıldı. Parti merkezine gelen bir çiçek aramada uyarı sesi gelmesi üzerine şüphelenen güvenlik görevlileri tarafından binaya alınmadı.



Tahrik peşinde koşuyorlar

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan sert tepki geldi. 'DEAŞ terörü ile mücadele edilmediği' iddialarını yalanlayan Kalın, satır başları ile şunları kaydetti: Demirtaş'ın hayal ürünü iddialar ve kasti çarpıtmalar eşliğinde Cumhurbaşkanı'nın yıpratmaya kalkışması asla kabul edilemez. Acıların paylaşıldığı bir günde, insanlarımızı tahrik peşinde koşmak, kan ve kin siyaseti gütmek, son derece esef vericidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, kameralar huzurundaki başsağlığı tüm kamuoyunun malumu iken, açıkça yalan söylemek, tam aksi iddialar ortaya atmak, izansızlıktan başka bir şey değildir.




#Demirtaş
#suruç saldırısı
#Selahattin Demirtaş
9 yıl önce