|

Millet bu oyuna izin vermeyecek

Hükümeti hedef alan İstanbul merkezli operasyona STK'lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Başbakan Erdoğan'a desteklerini dile getiren Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci 'Sergilenen oyun, bize hala Türkiye demokrasisinden korkanların olduğunu göstermiş oldu. Biliyoruz ki Türkiye'nin güzel tablosu birilerini gayet huzursuz ediyor. Fakat onlar iyi bilsinler ki, halkın baş tacı olanlar, yılan oyunlarıyla alaşağı edilemezler' dedi.

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 22/12/2013 Pazar
Güncelleme: 23:00 - 21/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Millet bu oyuna  izin vermeyecek
Millet bu oyuna izin vermeyecek

17 Aralık sabahı gerçekleşen ve hükümeti hedef alan İstanbul merkezli operasyona STK'lar ve vatandaşlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Beyaz Hareket Derneği, İstanbul Saraçhane Parkı'nda sloganlarıyla Başbakan Erdoğan'a desteklerini dile getirdi. Genç Fenerliler ve Kasımpaşa 1453 taraftar grubu da destek vermek için eylem yerine geldiler.

İSTİKRARI KABULLENEMEDİLER

Türkiye'nin son 11 yıldır istikrarlı yürüyüşünü kabullenemeyen güçlerin bu büyümeyi durdurmaya yönelik eylemlerinden biri olduğunu söyleyen Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci 'Sergilenen oyun, bize hala Türk halkının vicdanından, Türkiye demokrasisinden korkanların olduğunu ve bu odakların tarihin kirli sayfalarında kalmadığını göstermiş oldu. Biliyoruz ki Türkiye'nin güzel tablosu birilerini gayet huzursuz ediyor. Fakat onlar iyi bilsinler ki, halkın baş tacı olanlar, yılan oyunlarıyla alaşağı edilemezler' diye konuştu.

BÖLGESEL GÜCE DARBEDİR

Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci, milli iradenin üzerine büyük oyunlar oynandığı fakat milletin artık gerçekleri bildiğini dile getirdi. İnci açıklamasında şu sözlere yer verdi: '12 Eylül'de sağ-sol diye insanlara birbirlerini kırdırdılar. Terör belasıyla kardeşleri birbirine düşürdüler. Artık bu oyunlara dur demek istiyoruz. 17 Aralık operasyonu, uluslararası lobilerin yaptığı ve amaçlarının Türkiye'nin ve Başbakanımızın küresel ve bölgesel gücüne darbe vurmak olan bir operasyondur. Türkiye'yi ekonomik ve siyasi kaosa sürükleme planı içerisindeler. Bu oyunlara millet olarak izin vermeyeceğiz.'

Hedef Erdoğan'sız ve zayıf bir Türkiye

Türkiye'yi birkaç gündür sarsan İstanbul merkezli operasyonla ilgili olarak Trabzon'da bulunan 28 sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek, operasyonların Başbakan Erdoğan'ı itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu belirterek, 'Dik dur Erdoğan millet seninle' dedi. 28 STK adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, yaşananların asıl hedefinin Başbakan Erdoğan'sız ve zayıf bir Türkiye olduğunu belirterek bu konuda halkı duyarlı olmaya çağırdı. Yaşanan olaylardan dolayı Türkiye'nin 4 günde 40 milyar lira zarar ettirildiğini belirten Kara, 'Bizler Trabzon'daki Sivil Toplum Kuruluşları ve gönülle kuruluşlar olarak esas kaybedenin millet olacağı bu küresel kumpanyayı yine milletin bozacağına yürekten inanıyor ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz' dedi.

10 yıl önce