|

Sanki savaşa gelmişler

Karayolları Mahallesi'nde kendilerini Evrenesoğlu taraftarı olarak tanıtan bir grup, dini etkinlik yapacağını söyledi. Ancak liderlerinin 'peygamber' olduğunu söylemesi üzerine, mahalle ayağa kalktı. 100 kişilik grubun salona elektrikli jop ve pompalı tüfekle geldiği iddia ediliyor

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 5/08/2014 Salı
Güncelleme: 22:36 - 4/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sanki savaşa gelmişler
Sanki savaşa gelmişler

Gaziosmanpaşa'nın Karayolları Mahallesi Fatih Camii yanındaki spor tesislerinde önceki gün yaşanan olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kendilerini Evrenesoğlu Grubu diye tanıtan kişilerin organize ettiği Kuran-ı Kerim programında, lider olduğu öne sürülen ve yüzünü göstermeyen bir kişinin peygamber olduğunu iddia etmesi, dini hassasiyeti yüksek olan mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

YÜZÜNÜ GÖSTERMEDİ OLAY ÇIKTI

Grup birkaç gün önceden Kuran-ı Kerim programını ilan eden afişleri mahalleye dağıttı. Afişi gören mahalleli dini etkinlik düşüncesiyle programın düzenlendiği mekanı doldurdu. Spor sahasının içerisinde önceden kurulan çadırda oturan ve grup lideri olarak tanıtılan kişinin yüzünü kimseye göstermemesi mahallelinin ve cami imamının dikkatini çekti. Bütün ısrara rağmen yüzünü göstermeyip bir de peygamberlik iddiasında bulununca, mahalle sakinlerinden bir kişi, imamdan izinsiz, caminin hoparlöründen 'Programı yapan kişiler sahtekâr. Bunlar sapık, bunlara inanmaayınız' anonsu yaptı. Anons üzerine ortalık karıştı.

LÜKS OTOMOBİLLE KAÇTI

Olayların başlamasıyla grup üyeleri üzerlerinden, iddiaya göre, 'elektrikli jop, demir sopa, pompalı tüfek' çıkartarak mahalleliye saldırmaya başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı program bir anda savaş alanına döndü. Ortalık karışınca grup, sahanın kapılarını kilitledi. Olaylar büyürken, yüzünü saklayan ve kendisinin peygamber olduğunu iddia eden kişinin lüks bir araca binerek uzaklaştığı görüldü.

HAZIRLIKLI GELMİŞLER

Yaklaşık 100 kişilik grubun kavgaya hazırlıklı geldiklerini söyleyen mahalle sakinleri, şahısların kıyafetlerinin altından elektrikli jop ve beyzbol sopası çıkardıklarını anlattı. Çoğunun sarık ve cübbeli olduğunu söyledikleri grubun liderinin genç olduğunu belirten mahalleli, ancak lider denilen kişinin yüzünü göremediklerini belirttiler. Toplantı ve gösteri kanununa muhalefetten dernek hakkında soruşturma başlatıldı.

IŞİD-HDP kavgası değil

Olayların büyümesi ile birlikte sosyal medyada kışkırtıcı ifadeler içeren mesajlar paylaşıldı. Grubun İŞİD bağlantılı olduğu iddia edilirken olayın IŞİD-HDP çatışması olduğu iddiası ortaya atıldı. Görgü tanıkları ise olayın IŞİD-HDP çatışması olmadığını, İslam dinine yapılan saygısızlığa mahalle ahalisinin tepki gösterdiğini söyledi. Grubun bağlı olduğu Sevgi ve Hoşgörü Derneği hakkında ise soruşturma başlatıldığı öğrenildi. HDP konuyla ilgili bir açıklama yaparak olayın kendileriyle ilgisi olmadığını söyledi.


10 yıl önce