|

Yakup Köse''ye ''adalet için imzala''

Mahkumiyet kararı onaylanan Yakup Köse için ''adalet istiyoruz'' başlığıyla imza kampanyası başlatıldı. Köse, ''Çevik Bir''i bırakan zihniyetle bizim cezamızı onayan zihniyet aynı zihniyettir'' şeklinde konuştu.

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 27/12/2013 Friday
Güncelleme: 23:05 - 26/12/2013 Thursday
Yeni Şafak
Yakup Köse''ye ''adalet için imzala''
Yakup Köse''ye ''adalet için imzala''

Bandırma Cezaevi''nde 2000 yılında gerçekleşen Noel Baba Operasyonu içinde yargılanan Yakup Köse ve arkadaşlarının mahkumiyet kararının Yargıtay tarafından onanması üzerine ''adalet için imzala'' kampanyası başlatıldı. Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, ''28 Şubat''ın devam edip etmediğini anlamak için yargı kararlarına ve yargının işleyişine bakmakta fayda var'' dedi. Sarıyaşar, halkın iradesinin pek çok kez, değişik mekanizmalarla vesayet altına alındığını söyledi. Sarıyaşar, ''Bugün geldiğimiz noktada, yeni bir kararla karşı karşıyayız. Beklemediğimiz bir karar mıydı? Hayır. Beklediğimiz bir karardı. Çünkü yargı karakteristiğini, artık adımız gibi biliyoruz. 28 Şubat''ın devam edip etmediğini anlamak için yargı kararlarına ve yargının işleyişine bakmakta fayda var'' diye konuştu.

500 BİN İMZA TOPLANDI

Bandırma Cezaevi''ndeki isyan davasında aldığı ceza Yargıtay tarafından onanan Yakup Köse de bugüne kadar mağdur olduklarına dair 500 bin imzanın toplandığını söyledi. İmzaların MAZLUMDER tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek''e sunulduğunu anlatan Köse, 28 Şubat ile hesaplaşılması gerektiğini belirterek, hükümetten gerekli çalışmaları yapmasını istedi. Köse, ''Çevik Bir''in çıktığı, Yakup Köse''lerin içeri girdiği bir dönemde yaşıyoruz. Şunu net bir şekilde söyleyeyim; Çevik Bir''i dışarı bırakan zihniyet, BDP milletvekillerini dışarı bırakmayan zihniyet, dün Mavi Marmara davasını iptal eden zihniyetle Yargıtay''da benim ve arkadaşlarımın cezasını onayan zihniyet aynı zihniyettir'' şeklinde konuştu.

ADALET İÇİN İMZALA

Öte yandan Köse''nin mahkumiyet kararının onanmasının ardından sosyal medyada büyük tepki başladı. ''Yakup Köse ve arkadaşlarına adalet istiyoruz'' sloganı ile imza kampanyası başlatılırken, twitter da profil fotoğrafları Yakup Köse ile doldu. Dün başlatılan imza kampanyası başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kayseri, Gaziantep, Bursa ve yurtdışından büyük ilgi görüyor. İmza atanların çoğunun öğrenci olması ise dikkat çekiyor. Kampanyaya imza.la/yakupkose adresinden ulaşılabilir.

Yargıtay kararı onamıştı

Bandırma Cezaevi''nde 5 Ocak 2000''de cezaevinde isyana kalkıştıkları gerekçesiyle sanıklar Yakup Köse, Özcan Gümüşoluk, Ayhan Sönmez, Salih Tatlı, Salih Bilen, Bünyamin Demir, Yılmaz Dalyan, Okan Gültekin, İsmail Uysal, Haruni Reşit Akkoyunlu, Osman Nuri Çolaklı, Muhammet Emre Aslan, Tayyar Tercan, Ercan Bucak, Cihat Özbolat, Halil Kantarcı, Mustafa Ayyıldız, Aydın Alkan, Sait Dursun Deliktaş, Yakup Köse, Murat Küçük, Bünyamin Eser, Müttalip Sanır, Kadir Karamustafa, Umut Demir, Fevzi İşalmaz, Mustafa Tanrıkulu, Ali Acar, İbrahim Taştan ve Bayram Taştan hakkında dava açılmıştı. Bandırma 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkları, 5 yıl ile 11 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırmış ve kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezaları onamıştı.


10 years ago