|

Yunan medyası İmamoğlu'nu böyle tanıttı: İstanbul'u fetheden Yunan

Yerel seçimlerin ardından Türkiye genelinde oy sayım işlemleri neredeyse biterken, İstanbul'da mazbatayı kimin alacağı henüz netlik kazanmadı. YSK konuyla ilgili çalışmaları sürdürürken, Millet İttifakı'nın İstanbul adayı İmamoğlu hakkında Yunan medyasında haberler yapılmaya başlandı. Kimi Yunan internet siteleri İmamoğlu'nu "Pontus kökenli bir Rum" olarak tanıttı ve "İstanbul'u fetheden Yunan" başlığıyla manşetlerine taşıdı.

15:05 - 12/04/2019 Cuma
Güncelleme: 15:16 - 12/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
İmamoğlu hakkında Yunan medyasında son dönemlerde sıklıkla haberler yapılıyor.
İmamoğlu hakkında Yunan medyasında son dönemlerde sıklıkla haberler yapılıyor.

Yunanistan'da yayın yapan Thema News isimli gazete Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'u fetheden Türk" başlığı ile manşete taşıdı.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde tüm usulsüzlük ve şaibe göstergelerine rağmen "seçimi kazandım" algısı yapan Ekrem İmamoğlu'na bir destek de Yunan basınından geldi. "Yeni seçilen Konstantinopolis Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu" olarak tanıtılan haberde, İmamoğlu'ndan "Pontus kökenli bir Rum" olarak bahsedildi.


İSTANBUL'U FETHETTİ

1453'te Osmanlı'ya kaybettikleri İstanbul'u İmamoğlu sayesinde yeniden aldıklarını söyleyen Yunanlar, "İstanbul'u fetheden Yunan" diyerek İmamoğlu'na methiyeler dizdi.


Yunan basını 31 Mart sonrasında bir başka haberde "Ayasofya'nın intikamı" başlığını atarken İngilizce yayın yapan bir başka Yunan haber sitesi Keeptalkingreece ise Yunanistan'nın kuzey batısında yer alan Giannitsa kentini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun Pontus dansı yaptığı ve Yunanca konuştuğu bir video paylaşmış ve "İstanbul’un yeni başkanı bir Pontus" ifadelerini kullanmıştı.

#Ekrem İmamoğlu
#Yunanistan
#Medya
5 yıl önce