|

Ordu pidesini dünyaya tanıtacak

Pide severlere müjde. Ordu’nun meşhur mu meşhur leziz mi leziz Aktaşlar pidesi, İstanbullulara Nelipide Gurme ismiyle hizmet veriyor. Pidenin dışında pek çok yöresel lezzeti de Ordu’dan İstanbul’a taşıyan mekan sahibi Tamer Aktaş, bu milli lezzeti dünyaya sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 08:16 - 12/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Adres: Göztepe,
Bağdat Caddesi. 
No: 199/B Kadıköy/İst.
Adres: Göztepe, Bağdat Caddesi. No: 199/B Kadıköy/İst.

Ordu'ya gitmiş olanlar bilir Aktaşlar Pide'nin lezzetini. Bilmeyenlerin deneyebilmesi için Bağdat Caddesi'nde Nelipide Gurme ismiyle pide severleri bekliyor. Sadece pide değil Ordu'ya ait birçok yöresel lezzeti de burada tatmak mümkün. Organik köy ürünlerinden oluşan kahvaltı, lahana sarması, turşu kavurması, karalahana çorbası, kuzine ekmeği, peynir eritmesi ve pidesi çeşitleri başta olmak üzere Osmanlı mutfağının izlerini taşıyan pek çok yemeği denedikten sonra kesinlikle pişman olmayacaksınız.





KUŞAKTAN KUŞAĞA GENİŞLİYOR


Mekan sahibi Taner Aktaş, babası ve amcası tarafından 1981 yılında Ordu merkezde 8 masalı bir pide salonu olarak başlayan işletmeyi 2001 yılında devralarak büyümesini sağlamış. Ordu'da büyüme sağladıktan sonra 2013 yılında bulunduğu bölgeden çıkarak Türkiye genelinde şubeleşmek için 'Nelipide Gurme' markasını kuran Aktaş, misafirlerini Ordu'daymış gibi hissettiriyor. Kullanılan tüm malzemeler bizzat yöresinden taze olarak temin ediyor. Tereyağ Trabzon'dan, yeşillikleri Ordu ve Samsun'daki seralardan peynir ve ekmeklerini kendi köylerinden getirten Aktaş, “İstediğimiz lezzeti ancak bizim oranın malzemeleriyle sunabiliriz” diyor. Pek çok yöresel lezzeti de Ordu'dan İstanbul'a taşıyan mekan sahibi Tamer Aktaş, pideyi dünyaya sunmaya hazırlanıyor.



MENÜDE YOK YOK


Pidesiyle her ne kadar nam salmış olsa da kahvaltısı da bir o kadar meşhur. Anneanne ve babaannesinin köyde hazırladığı kahvaltı sofrasında ne varsa aynısını İstanbul'a taşıyan Aktaş, kahvaltılık tüm malzemelerin organik köy ürünü olduğunu söylüyor. Siz de bir Pazar hem gözünüzü hem de midenize hitap eden bu kahvaltıyı denemek isterseniz önceden rezarvasyon yaptırmayı unutmayın. Çorba kısmında Orduluların sofrasından eksik etmediği karalahana çorbası mısır ekmeğiyle ikram ediliyor. Her yerde kolayca bulamayacağımız etli karalahana sarmasını da burada bulmanız mümkün.





GAZOZ İSTEMEYİ UNUTMAYIN


Ordu lezzetlerinin yanı sıra Osmanlı mutfağında gizli kalmış birkaç çeşit yemeği de menüde görebilirsiniz. Bunun dışında mekana ait özel lezzetletler de yok değil. Mesela Ordu'nun eski ismini taşıyan Kotyora tatlısı bunlardan biri.





Lezzetli olduğu kadar doyurucu


Kıymalı harç üzerine yumurta sarısının dağılmadan pişirildiğı pide ile başlayan Aktaşlar'ın lezzet yolculuğu, Nelipide Gurme ile devam ederken pidenin her çeşidi de işin içine girmiş. Pidenin Ordu'da her öğün tüketilen bir lezzet olduğunu söyleyen Aktaş, “Ordu'da Pazar günleri pide çılgınlığı olur. Kimi iç hazırlar fırına yolar, kimi evine sipariş eder kimi de bir restorana gider. Biz de bu pideleri zamanla geliştirdik ve kendimize özgü olan lezzetler ortaya çıktı" diyor. 16 ila 24 lira arasında değişen pide çeşitleri lezzetli olduğu kadar doyurucu da.






#Ordu
#Pide
#Aktaşlar pidesi
7 yıl önce